2016-03-18 13:18

2016-03-18 13:19

Gråberg ställer ut landskap och blommor i akvarell

KONST: "Jag skäms inte för mina målningar"

– Alla barn har väl målat med vattenfärg.
Kerstin Gråberg har aldrig slutat. När hon fyller 80 år gör hon sin första riktiga utställning.

Kerstin Gråberg från Åmål har målat i hela sitt liv. Parallellt med yrkeslivet. Först som barn förstås, men senare mer på allvar i olja och i akryl.

– Men numera blir det bara akvarell. Det är roligast. För man måste tänka sig för, det går inte att göra om. I alla fall inte i någon stor utsträckning.

Kerstin Gråberg ställer ut sina akvareller på Hantverksmagasinet. En lagom smakfull blandning av det bästa av de senaste årens produktion. Blommor och landskap. Motiv från egna trädgården, från fjällvärlden, från Bohuslän – och från Åmålstrakten.

– Oftast är det fotografier som jag tar med mig hem. Jag kan ju inte låta min man sitta och vänta medan jag målar. Men den här målningen har jag gjort utomhus, säger hon och pekar på bilden akvarellen av Rödfjället i Tänndalen.

Tallskogen från Torrskog tilltalar mig. Själv gillar Kerstin Gråberg närbilderna på blommor, vitsippor och kabelleka.

Utställningen är minimalistisk och målningarna ljusa och vackra. Den fyller sin plats där i hörnet.

Hur känns det nu att få möta sin publik?

– Det är klart att det är lite pirrigt. Men jag skäms inte för bilderna – och jag utger mig inte för att vara någon Rembrandt. Men det här är vad jag har att visa upp.

Kerstin Gråberg från Åmål har målat i hela sitt liv. Parallellt med yrkeslivet. Först som barn förstås, men senare mer på allvar i olja och i akryl.

– Men numera blir det bara akvarell. Det är roligast. För man måste tänka sig för, det går inte att göra om. I alla fall inte i någon stor utsträckning.

Kerstin Gråberg ställer ut sina akvareller på Hantverksmagasinet. En lagom smakfull blandning av det bästa av de senaste årens produktion. Blommor och landskap. Motiv från egna trädgården, från fjällvärlden, från Bohuslän – och från Åmålstrakten.

– Oftast är det fotografier som jag tar med mig hem. Jag kan ju inte låta min man sitta och vänta medan jag målar. Men den här målningen har jag gjort utomhus, säger hon och pekar på bilden akvarellen av Rödfjället i Tänndalen.

Tallskogen från Torrskog tilltalar mig. Själv gillar Kerstin Gråberg närbilderna på blommor, vitsippor och kabelleka.

Utställningen är minimalistisk och målningarna ljusa och vackra. Den fyller sin plats där i hörnet.

Hur känns det nu att få möta sin publik?

– Det är klart att det är lite pirrigt. Men jag skäms inte för bilderna – och jag utger mig inte för att vara någon Rembrandt. Men det här är vad jag har att visa upp.