2016-03-15 18:05

2016-03-15 18:05

Unga spelare i sin första tävling

TENNIS: Midi- och maxitävlingar spelades i rackethallen

Barn mellan 7 och 11 år, de flesta nybörjare, möttes i en tennistävling i rackethallen i Åmål i söndags. Många gjorde sina första matcher.

Det var lite extra nervöst och alla hade inte full koll på regler och rutiner. Men efter inbollning var snart spelet i gång på alla tre banor i rackethallen i söndags. Barnen var indelade i tre grupper, en midi och två maxi. De flesta spelarna kom från Åmåls nya TK, men några även från Vänersborgs TK och Arvika TK.

Från läktaren och genom kaféets fönsterrutor tittade föräldrar och anhöriga på och stöttade.

Alla får pris

Tävlingarna ingår i IF SO Tour och är tänkta att sänka tröskeln till att börja spela matcher. Midigruppen spelar med en extra mjuk boll och planen är avkortad. Maxigruppen har en något hårdare boll och spelar på hela planen. Reglerna är också förenklade, först till tio vinner. Inga resultat räknas ihop och ingen segrare utses, utan alla som är med får en t-shirt.

– Det är något att växa i, sa tävlingsledaren Per Boström när han delade ut priserna till barnen i midigruppen.

40-tal i träning

Det skulle vara fem spelare i varje grupp, där alla mötte alla, men en kille hade sträckt sig, så midigruppen var fyra.

Åmåls nya TK arbetar på att öka antalet ungdomar i föreningen. För tillfället är cirka 40 barn och ungdomar med och tränar.

Det var lite extra nervöst och alla hade inte full koll på regler och rutiner. Men efter inbollning var snart spelet i gång på alla tre banor i rackethallen i söndags. Barnen var indelade i tre grupper, en midi och två maxi. De flesta spelarna kom från Åmåls nya TK, men några även från Vänersborgs TK och Arvika TK.

Från läktaren och genom kaféets fönsterrutor tittade föräldrar och anhöriga på och stöttade.

Alla får pris

Tävlingarna ingår i IF SO Tour och är tänkta att sänka tröskeln till att börja spela matcher. Midigruppen spelar med en extra mjuk boll och planen är avkortad. Maxigruppen har en något hårdare boll och spelar på hela planen. Reglerna är också förenklade, först till tio vinner. Inga resultat räknas ihop och ingen segrare utses, utan alla som är med får en t-shirt.

– Det är något att växa i, sa tävlingsledaren Per Boström när han delade ut priserna till barnen i midigruppen.

40-tal i träning

Det skulle vara fem spelare i varje grupp, där alla mötte alla, men en kille hade sträckt sig, så midigruppen var fyra.

Åmåls nya TK arbetar på att öka antalet ungdomar i föreningen. För tillfället är cirka 40 barn och ungdomar med och tränar.