2016-03-10 11:02

2016-03-10 11:02

Inspiration i frisörsalong under kyrkoveckan

ÅMÅL: Föreläsning på oväntad plats

Oväntat. På onsdag anordnar Åmåls församling en föreläsning med livsinspiratören Ulrika Thoresson i skönhetssalongen Pernillas Concept. Evenemanget är den lokala programpunkten under Karlstads stifts temavecka, ”Livet värt att leva”.

– Det är roligt att hitta samarbetspartners utanför kyrkan. Det är vårt viktigaste uppdrag, säger församlingspedagogen Majlis Lundberg, huvudansvarig för Åmåls något annorlunda bidrag till ”Livet värt att leva”: En må-bra-föreläsning bland kläder, interiör- och skönhetsprodukter.

– Ett av syftena med temaveckan är att sänka trösklar. På det här sättet når vi ut till personer som annars kanske hade dragit sig för att vara med, om kyrkan var ensam arrangör, säger Majlis Lundberg.

”Livet värt att leva” drar i gång på lördag och består av totalt 40 programpunkter utspridda över Karlstads stift. Oavsett arena eller vilka som står i centrum, så gäller det att förhålla sig till årets temaord, som är mod.

Må bra själv först

Flera församlingar kommer under veckan att presentera föreläsningar med koppling till flyktingströmmen och utmaningen den det innebär för samhället. Men i Åmål tänker man lite annorlunda.

– För att kunna hjälpa andra, så måste man först må bra själv, säger Majlis Lundberg, som har anlitat livsinspiratören och coachen Ulrika Thoresson.

– Hon är en stark person som har drivit sitt företag i många år nu. Ändå sprudlar hon alltid av energi, säger Lundberg.

Förhoppningen är att åhörarna ska få redskap för ökad motivation, varaktig förändring och livsglädje. Handfasta tips varvas med enkla övningar.

Från början var det tänkt att föreläsningen skulle hållas i församlingshemmet, men det sade stiftet nej till. Då skulle tanken om sänkta trösklar raseras. Och eftersom Ulrika Thoresson nyligen höll en snarlik föreläsning på Kulturhuset kasserades även det förslaget. Därför är det Pernillas Concept och ägaren Pernilla Nordgren som står för värdskapet.

– Hennes lokaler är inte så stora, men hemtrevliga och mysiga. Jag tror det kan bidra till att få fram den må-bra-känsla som vi vill komma åt, säger Majlis Lundberg.

– Det är roligt att hitta samarbetspartners utanför kyrkan. Det är vårt viktigaste uppdrag, säger församlingspedagogen Majlis Lundberg, huvudansvarig för Åmåls något annorlunda bidrag till ”Livet värt att leva”: En må-bra-föreläsning bland kläder, interiör- och skönhetsprodukter.

– Ett av syftena med temaveckan är att sänka trösklar. På det här sättet når vi ut till personer som annars kanske hade dragit sig för att vara med, om kyrkan var ensam arrangör, säger Majlis Lundberg.

”Livet värt att leva” drar i gång på lördag och består av totalt 40 programpunkter utspridda över Karlstads stift. Oavsett arena eller vilka som står i centrum, så gäller det att förhålla sig till årets temaord, som är mod.

Må bra själv först

Flera församlingar kommer under veckan att presentera föreläsningar med koppling till flyktingströmmen och utmaningen den det innebär för samhället. Men i Åmål tänker man lite annorlunda.

– För att kunna hjälpa andra, så måste man först må bra själv, säger Majlis Lundberg, som har anlitat livsinspiratören och coachen Ulrika Thoresson.

– Hon är en stark person som har drivit sitt företag i många år nu. Ändå sprudlar hon alltid av energi, säger Lundberg.

Förhoppningen är att åhörarna ska få redskap för ökad motivation, varaktig förändring och livsglädje. Handfasta tips varvas med enkla övningar.

Från början var det tänkt att föreläsningen skulle hållas i församlingshemmet, men det sade stiftet nej till. Då skulle tanken om sänkta trösklar raseras. Och eftersom Ulrika Thoresson nyligen höll en snarlik föreläsning på Kulturhuset kasserades även det förslaget. Därför är det Pernillas Concept och ägaren Pernilla Nordgren som står för värdskapet.

– Hennes lokaler är inte så stora, men hemtrevliga och mysiga. Jag tror det kan bidra till att få fram den må-bra-känsla som vi vill komma åt, säger Majlis Lundberg.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.