2016-03-09 14:22

2016-03-09 14:22

Liberalerna satsar på fullmäktigegrupp

ÅMÅL: Ny inriktning efter årsmöte

Liberalerna i Åmål satsar på en särskild fullmäktigegrupp för att vässa politiken.

Liberalerna i Åmål har haft årsmöte efter ett turbulent år, bland annat med internt bråk.

På årsmötet beslutades om att en fullmäktigegrupp skulle följas parallellt med föreningsstyrelsen. Jan-Eric Thorin blev gruppledare – och kvarstår som ordförande i styrelsen.

– Så var det inte riktigt tänkt från början men nu blev det så. Men tanken är att Klas Häggström, som är vice ordförande i styrelsen, ska ta mer ansvar för föreningsarbetet, jobba med administration, medlemsrekrytering, mediekontakt och så vidare, säger Jan-Eric Thorin.

I den nybildade fullmäktigegruppen ingår gruppledare Thorin, samt Thomas Olson och Håkan Sandberg. Ersättare blir Klas Häggström och Lisbeth Vestlund.

– Vi växte från ett mandat under många år, till tre mandat. Och har så klart ambitionen att fortsätta växa. Med det här arbetssättet har vi tänkt skapa en tyngre representation i kommunfullmäktige, säger Jan-Eric Thorin.

Fullmäktigegruppen ska helt enkelt koncentrera sig på politiken och styrelsen på det löpande föreningsarbetet.

– Men självklart ska de två grenarna löpa in i varandra och samarbete med varandra, säger Thorin.

En annan nyhet hos Liberalerna är att endast ordinarie ledamöter valts in i styrelsen. Ingen är suppleant. Ingen har avgått ur styrelsen, men en har tillkommit: Peter Stenberg.

Liberalerna i Åmåls styrelse: Ordförande: Jan-Eric Thorin, vice ordförande: Klas Häggström, sekreterare: Lennart Hansson, kassör: Peter Vestlund. Ledamöter: Eivor Leander, Lena Hesselroth, Thomas Olson, Nada Cvijanovic, Peter Stenberg.

Liberalerna i Åmål har haft årsmöte efter ett turbulent år, bland annat med internt bråk.

På årsmötet beslutades om att en fullmäktigegrupp skulle följas parallellt med föreningsstyrelsen. Jan-Eric Thorin blev gruppledare – och kvarstår som ordförande i styrelsen.

– Så var det inte riktigt tänkt från början men nu blev det så. Men tanken är att Klas Häggström, som är vice ordförande i styrelsen, ska ta mer ansvar för föreningsarbetet, jobba med administration, medlemsrekrytering, mediekontakt och så vidare, säger Jan-Eric Thorin.

I den nybildade fullmäktigegruppen ingår gruppledare Thorin, samt Thomas Olson och Håkan Sandberg. Ersättare blir Klas Häggström och Lisbeth Vestlund.

– Vi växte från ett mandat under många år, till tre mandat. Och har så klart ambitionen att fortsätta växa. Med det här arbetssättet har vi tänkt skapa en tyngre representation i kommunfullmäktige, säger Jan-Eric Thorin.

Fullmäktigegruppen ska helt enkelt koncentrera sig på politiken och styrelsen på det löpande föreningsarbetet.

– Men självklart ska de två grenarna löpa in i varandra och samarbete med varandra, säger Thorin.

En annan nyhet hos Liberalerna är att endast ordinarie ledamöter valts in i styrelsen. Ingen är suppleant. Ingen har avgått ur styrelsen, men en har tillkommit: Peter Stenberg.

Liberalerna i Åmåls styrelse: Ordförande: Jan-Eric Thorin, vice ordförande: Klas Häggström, sekreterare: Lennart Hansson, kassör: Peter Vestlund. Ledamöter: Eivor Leander, Lena Hesselroth, Thomas Olson, Nada Cvijanovic, Peter Stenberg.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.