2016-03-04 09:27

2016-03-04 09:40

"En stor ära för oss"

ÅSENSBRUK: Kung Carl XVI Gustaf besöker återvinningsföretag

Kung Carl Gustaf besöker Enviro i Åsensbruk. Det bekrä ftas nu av företaget.
– Det är en stor ära för oss, säger vd Thomas Sörensson.

Att kung Carl XVI Gustaf har ett stort miljöengagemang är ingen hemlighet. Den 6 april besöker kungen återvinningsanläggningen i Åsensbruk för att se tekniken som kan vara avgörande för cirkulär ekonomi inom gummiindustrin.

Det bekräftas nu av företaget i ett pressmeddelande.

Kung Carl XVI Gustaf är sedan länge starkt engagerad i miljö- och naturfrågor. Under riksdagens öppnande i september 2015 handlade Hans Majestäts tal till stor del om miljön och klimatet.

Miljö- och teknikföretaget Enviros patenterade teknik bygger på att återvinna kimrök ur kasserade bildäck, och en cirkulär ekonomi inom gummitillverkning kan genom detta snart bli verklighet. Kimrök, eller kol i finfördelad form, är en viktig komponent i gummi och kan utgöra en tredjedel av ett bildäck. I en rapport från 2010 visar WWF att användning av återvunnen kimrök innebär 60 procent mindre koldioxidutsläpp än vid användning av nyproducerad.

Kung Carl XVI Gustaf kommer under sitt besök i Åsensbruk den 6 april få inblickar i processen att omvandla bildäck till förädlade produkter. Under besöket närvarar bland andra Västra Götalands landshövding Lars Bäckström och Enviros grundare Bengt Sture Ershag.

Lunch intas i Håverud under värdskap av kommunfullmäktiges ordförande i Melleruds kommun, Morgan E. Andersson.

Att kung Carl XVI Gustaf har ett stort miljöengagemang är ingen hemlighet. Den 6 april besöker kungen återvinningsanläggningen i Åsensbruk för att se tekniken som kan vara avgörande för cirkulär ekonomi inom gummiindustrin.

Det bekräftas nu av företaget i ett pressmeddelande.

Kung Carl XVI Gustaf är sedan länge starkt engagerad i miljö- och naturfrågor. Under riksdagens öppnande i september 2015 handlade Hans Majestäts tal till stor del om miljön och klimatet.

Miljö- och teknikföretaget Enviros patenterade teknik bygger på att återvinna kimrök ur kasserade bildäck, och en cirkulär ekonomi inom gummitillverkning kan genom detta snart bli verklighet. Kimrök, eller kol i finfördelad form, är en viktig komponent i gummi och kan utgöra en tredjedel av ett bildäck. I en rapport från 2010 visar WWF att användning av återvunnen kimrök innebär 60 procent mindre koldioxidutsläpp än vid användning av nyproducerad.

Kung Carl XVI Gustaf kommer under sitt besök i Åsensbruk den 6 april få inblickar i processen att omvandla bildäck till förädlade produkter. Under besöket närvarar bland andra Västra Götalands landshövding Lars Bäckström och Enviros grundare Bengt Sture Ershag.

Lunch intas i Håverud under värdskap av kommunfullmäktiges ordförande i Melleruds kommun, Morgan E. Andersson.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.