2016-02-29 14:08

2016-02-29 14:08

Vad gör vi med våra drömmar?

FENGERSFORS: Friteatern uppträder i Folkets hus

Drömmar och vad vi gör med dem står i fokus när Friteatern uppträder i Folkets hus i Fengersfors i morgon, onsdag. Med skickligt skådespeleri gestaltas det där som kan kännas svårt att greppa, abstrakta känslor och vilsna tankar.

De flesta känner någon gång under sitt liv att de har missat tåget, gått miste om sin chans. Den känslan står i centrum under Friteaterns föreställning ”Har tåget gått, eller...?” som framförs i Folkets hus, Fengersfors, under onsdagskvällen.

– Det är en föreställning om hur mycket vi vågar drömma och vad vi gör av drömmarna. Om vi väljer att hoppa på tåget eller om vi stannar kvar på perrongen och är nöjda med vad vi har, säger producenten Eva Janstedt.

Symboler med livet

Föreställningen framförs av skådespelarna Mats Nolemo, David Odlöw och Peter Danielsson som har arbetat för Friteatern i flera år. I sina rollkaraktärer spelar de tre figurer som träffar varandra av en slump, bestämmer sig för att bilda en trio och sätta upp en musikföreställning tillsammans. I öppningsscenen sitter de tre karaktärerna i sin loge, på väg ut mot sitt första framträdande.

– Scenen i logen kan ses som en symbolik för förberedelserna inför att ta klivet in i huvudrollen till sitt eget liv, säger Eva Janstedt.

Handlingen utspelar sig därefter på ett öde stationshus, där trion framför sitt noga föreberedda musikprogram. Till en början är de trevande och nervösa. Precis som i livet saknar trions musikföreställning en tydlig början.

Allteftersom växer dock karaktärerna in i sin scenroll och vågar ta ifrån tårna. Med ett fantasieggande språk och klangfulla sånger reflekterar de över existentiella frågor som vad vi gör med vår tid på jorden.

– Skådespelarna gör ett fantastiskt jobb med att fånga det där drömska och abstrakta som är svårt att sätta ord på, säger Eva Janstedt.

Friteatern

Friteatern är en fri professionell teatergrupp från Sundbyberg som bildades 1973. Deras koncept med att söka upp sin publik är unikt. De vill ha en nära kontakt med sina åskådare och turnerar runt mellan mindre teaterscener, klassrum, arbetsplatser och föreningsmöten i hela landet.

De flesta känner någon gång under sitt liv att de har missat tåget, gått miste om sin chans. Den känslan står i centrum under Friteaterns föreställning ”Har tåget gått, eller...?” som framförs i Folkets hus, Fengersfors, under onsdagskvällen.

– Det är en föreställning om hur mycket vi vågar drömma och vad vi gör av drömmarna. Om vi väljer att hoppa på tåget eller om vi stannar kvar på perrongen och är nöjda med vad vi har, säger producenten Eva Janstedt.

Symboler med livet

Föreställningen framförs av skådespelarna Mats Nolemo, David Odlöw och Peter Danielsson som har arbetat för Friteatern i flera år. I sina rollkaraktärer spelar de tre figurer som träffar varandra av en slump, bestämmer sig för att bilda en trio och sätta upp en musikföreställning tillsammans. I öppningsscenen sitter de tre karaktärerna i sin loge, på väg ut mot sitt första framträdande.

– Scenen i logen kan ses som en symbolik för förberedelserna inför att ta klivet in i huvudrollen till sitt eget liv, säger Eva Janstedt.

Handlingen utspelar sig därefter på ett öde stationshus, där trion framför sitt noga föreberedda musikprogram. Till en början är de trevande och nervösa. Precis som i livet saknar trions musikföreställning en tydlig början.

Allteftersom växer dock karaktärerna in i sin scenroll och vågar ta ifrån tårna. Med ett fantasieggande språk och klangfulla sånger reflekterar de över existentiella frågor som vad vi gör med vår tid på jorden.

– Skådespelarna gör ett fantastiskt jobb med att fånga det där drömska och abstrakta som är svårt att sätta ord på, säger Eva Janstedt.

Friteatern

Friteatern är en fri professionell teatergrupp från Sundbyberg som bildades 1973. Deras koncept med att söka upp sin publik är unikt. De vill ha en nära kontakt med sina åskådare och turnerar runt mellan mindre teaterscener, klassrum, arbetsplatser och föreningsmöten i hela landet.

  • Emma Bäckström