2016-02-22 17:39

2016-02-22 17:39

Stöldgodset återfanns efter snabb polisinsats

ÅMÅL: Företagare bestals men tjuvarna åkte fast

Åmålsföretagaren Håkan Sandberg bestals på en bil, samt datorer, kamera, domkraft och kontorsmaskiner. Men mindre än ett dygn senare hade han fått allt tillbaka.
– Jag är mycket tacksam över polisens snabba insats, säger Sandberg.

Det var Håkan Sandbergs företagslokaler på Mörtebol som utsattes för inbrott natten till söndagen. Tjuvarna hade tagit sig in, eller i vart fall ut genom portarna, med hjälp av en bultsax. På området stal de också en bil som tillhörde Håkan Sandberg och med den försvann de från platsen.

– Jag fick telefonsamtal omkring klockan 01.30 på natten mellan lördagen och söndagen. Min fru väckte mig, berättar Håkan Sandberg.

Det var polisen som kunde berätta att han haft inbrott i företagets lokaler. Håkan Sandberg åkte till platsen.

– Där kunde vi konstatera att stor oordning rådde på kontoret. Några datorer var försvunna, tillsammans med olika verktyg och dessutom kontorsmaskiner.

Efter att polispatrullen fått de uppgifter den behövde, åkte Håkan Sandberg hem igen. Bara för att väckas klockan tre av polisen. En person hade stoppats i bil i Mellerud och i bilen fanns bland annat en laptop, dock inte Håkan Sandbergs dator. Men bevisen räckte ändå för att gripa en misstänkt.

Vid middagstid på söndagen fick så Håkan Sandberg på nytt ett samtal från polisen. En patrull hade hittat Sandbergs bil inkörd på en stickväg till E45, i Ånimskog.

På platsen fanns lämpligt nog två personer, de misstänkta tjuvarna. I bilen återfanns en laptop, en surplatta, en domkraft, en kamera, kontorsmaskiner och verktyg.

Allt tillhörande Håkan Sandberg.

– Jag är så tacksam och närmast rörd över polisens imponerande insats. Jag hade börjat fyllas av skräck över vad jag hade förlorat i min dator. Men nu blev slutet av söndagen så mycket bättre än vad jag hade kunnat drömma om, när det här började. Jag är tacksam gentemot polisen och den vakne väktaren som upptäckte inbrottet, säger Åmålsföretagaren.

Det var Håkan Sandbergs företagslokaler på Mörtebol som utsattes för inbrott natten till söndagen. Tjuvarna hade tagit sig in, eller i vart fall ut genom portarna, med hjälp av en bultsax. På området stal de också en bil som tillhörde Håkan Sandberg och med den försvann de från platsen.

– Jag fick telefonsamtal omkring klockan 01.30 på natten mellan lördagen och söndagen. Min fru väckte mig, berättar Håkan Sandberg.

Det var polisen som kunde berätta att han haft inbrott i företagets lokaler. Håkan Sandberg åkte till platsen.

– Där kunde vi konstatera att stor oordning rådde på kontoret. Några datorer var försvunna, tillsammans med olika verktyg och dessutom kontorsmaskiner.

Efter att polispatrullen fått de uppgifter den behövde, åkte Håkan Sandberg hem igen. Bara för att väckas klockan tre av polisen. En person hade stoppats i bil i Mellerud och i bilen fanns bland annat en laptop, dock inte Håkan Sandbergs dator. Men bevisen räckte ändå för att gripa en misstänkt.

Vid middagstid på söndagen fick så Håkan Sandberg på nytt ett samtal från polisen. En patrull hade hittat Sandbergs bil inkörd på en stickväg till E45, i Ånimskog.

På platsen fanns lämpligt nog två personer, de misstänkta tjuvarna. I bilen återfanns en laptop, en surplatta, en domkraft, en kamera, kontorsmaskiner och verktyg.

Allt tillhörande Håkan Sandberg.

– Jag är så tacksam och närmast rörd över polisens imponerande insats. Jag hade börjat fyllas av skräck över vad jag hade förlorat i min dator. Men nu blev slutet av söndagen så mycket bättre än vad jag hade kunnat drömma om, när det här började. Jag är tacksam gentemot polisen och den vakne väktaren som upptäckte inbrottet, säger Åmålsföretagaren.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.