2016-02-22 09:22

2016-02-23 16:56

Hon tar över Ica Lejonet

ÅMÅL: Susanne Ahlin byter Deje mot Dalsland

Nu är det bestämt vem som tar över Ica Supermarket Lejonet i Åmål. Uppdraget går till Susanne Ahlin, som för närvarande är butikschef i värmländska Deje.
– En perfekt möjlighet att komma närmare mina barn och barnbarn, säger hon.

Den 1 april gör Susanne Ahlin sin första arbetsdag som chef för Åmåls största dagligvarubutik. Där väntar en spännande tid för henne, men också för personalen. Även om båda parterna har varit med om nystarter förr, så innebär regimskiften alltid ett visst mått av oförutsägbarhet.

– Här kommer jag att lägga mycket krut, säger Susanne Ahlin, och nickar mot de bemannade fisk-, skaldjur- och köttdiskarna.

Bakom ryggen skymtar ett annat blivande skötebarn: Frukt- och grönsaksavdelningen.

– Jag har lite planer för att utveckla färskvaruerbjudandet i butiken. De är bra i dagsläget, men jag tror att vi kan vara ännu bättre i framtiden. Och det är väl det jag kommer att börja med, säger den nya Ica-chefen.

Har jobbat i Säffle

Om Susanne Ahlins namn klingar bekant, så kan det vara för att hon under sex i början av 00-talet arbetade på Ica Källan i Säffle. Delar av hennes familj bor fortfarande kvar i staden, vilket är en förklaring till varför hon sökte jobbet som butikschef i Åmål.

– Det var en perfekt möjlighet att komma närmare mina barn och barnbarn.

Närmast kommer Susanne Ahlin från Deje, där hon varit chef för ortens Ica-butik sedan 2011. ”Det har utan tvekan varit de fyra roligaste åren i mitt liv”, skrev hon nyligen i ett avskedsmeddelande på butikens facebooksida.

Tre gånger så stor

Snart är dags att vända blad och påbörja ett nytt kapitel.

– Det känns lite som om jag har kommit till vägs ände i Deje. Jag har gjort otroligt mycket där, men nu går det inte att komma så mycket längre, säger Susanne Ahlin, som hoppas att bytet av arbetsplats innebär nya utvecklingsmöjligheter.

– Butiken här i Åmål är tre gånger så stor som i Deje. Där hade jag 11 anställda och här är de 33.

Förmodligen måste det till en jätteombyggnad av butiken innan 2018, för att uppfylla de nya kyl- och fryslagarna. Men det blir ett senare problem. Dessförinnan ska både chefen och hennes anställda ta sig en närmare titt på vad som händer ute i matvärlden.

– Jag älskar att åka på studiebesök i andra butiker, säger Susanne Ahlin. Jag kommer att ta med mig personalen på inspirationsresor, så att vi tillsammans kan skapa ett nytt koncept för butiken.

Hur kom det sig att du hamnade i dagligvaruhandeln?

– Det har bara blivit så. Jag började arbeta på Ica när jag var 13 år och har försökt byta bana några gånger, men alltid kommit tillbaka.

Den 1 april gör Susanne Ahlin sin första arbetsdag som chef för Åmåls största dagligvarubutik. Där väntar en spännande tid för henne, men också för personalen. Även om båda parterna har varit med om nystarter förr, så innebär regimskiften alltid ett visst mått av oförutsägbarhet.

– Här kommer jag att lägga mycket krut, säger Susanne Ahlin, och nickar mot de bemannade fisk-, skaldjur- och köttdiskarna.

Bakom ryggen skymtar ett annat blivande skötebarn: Frukt- och grönsaksavdelningen.

– Jag har lite planer för att utveckla färskvaruerbjudandet i butiken. De är bra i dagsläget, men jag tror att vi kan vara ännu bättre i framtiden. Och det är väl det jag kommer att börja med, säger den nya Ica-chefen.

Har jobbat i Säffle

Om Susanne Ahlins namn klingar bekant, så kan det vara för att hon under sex i början av 00-talet arbetade på Ica Källan i Säffle. Delar av hennes familj bor fortfarande kvar i staden, vilket är en förklaring till varför hon sökte jobbet som butikschef i Åmål.

– Det var en perfekt möjlighet att komma närmare mina barn och barnbarn.

Närmast kommer Susanne Ahlin från Deje, där hon varit chef för ortens Ica-butik sedan 2011. ”Det har utan tvekan varit de fyra roligaste åren i mitt liv”, skrev hon nyligen i ett avskedsmeddelande på butikens facebooksida.

Tre gånger så stor

Snart är dags att vända blad och påbörja ett nytt kapitel.

– Det känns lite som om jag har kommit till vägs ände i Deje. Jag har gjort otroligt mycket där, men nu går det inte att komma så mycket längre, säger Susanne Ahlin, som hoppas att bytet av arbetsplats innebär nya utvecklingsmöjligheter.

– Butiken här i Åmål är tre gånger så stor som i Deje. Där hade jag 11 anställda och här är de 33.

Förmodligen måste det till en jätteombyggnad av butiken innan 2018, för att uppfylla de nya kyl- och fryslagarna. Men det blir ett senare problem. Dessförinnan ska både chefen och hennes anställda ta sig en närmare titt på vad som händer ute i matvärlden.

– Jag älskar att åka på studiebesök i andra butiker, säger Susanne Ahlin. Jag kommer att ta med mig personalen på inspirationsresor, så att vi tillsammans kan skapa ett nytt koncept för butiken.

Hur kom det sig att du hamnade i dagligvaruhandeln?

– Det har bara blivit så. Jag började arbeta på Ica när jag var 13 år och har försökt byta bana några gånger, men alltid kommit tillbaka.