2016-02-12 09:23

2016-02-12 09:23

Åmål tog hälften av segrarna i Dalskidan

SKIDOR: Fina tävlingar trots mildvädret

I onsdags avgjordes tredje deltävlingen i poängserien Dalskidan. Åmåls OK dominerade deltagarlistan och stod för hälften av segrarna.

Tack vare konstsnön i Hanebols elljusspår kunde den tredje deltävlingen i Dalskidan genomföras trots snöbrist. Och det bjöds på överraskande fina spår.

Totalt deltog 52 skidåkare i 14 olika klasser. Dominerande på deltagarlistan var Åmåls OK. Med sina 25 deltagare fyllde Åmålsborna fyra klasser på egen hand och representanter från klubben fanns med i alla klasser utom sex.

Första startande var femåriga Elin Reuter från Åmåls OK. Som ensam i sin klass, D-6, dessutom gick först i mål. Axel Broberg från SK Granan, som tävlade i klass H-6, låg henne dock tätt i hälarna.

En poängserie

Dalskidan är en distriktstävling där deltagarna samlar poäng under fem deltävlingar som äger rum på olika platser i Dalsland. Hittills har skidåkarna tävlat i Brålanda, Bengtsfors och i Åmål. Framöver blir det tävlingar i Kroppefjäll och troligtvis Åmål än en gång, eftersom Ed inte har någon konstsnö.

De åkare som har flest poäng efter femte deltävlingen vinner poängserien.

Sex Åmålsvinster

I onsdagens deltävling var det flera från Åmåls OK som gjorde bra ifrån sig. I alla klasser utom två, där representanter från klubben fanns med, vann Åmålsåkare. Förvisso var Elin Reuter ensam i sin klass, men vann gjorde hon ändå med tiden 10,21. I klass D 7-8 vann Agnes Gustafsson över sina lagkamrater i en ren Åmåls OK klass med tiden 7,37. Likaså gjorde Isak Nilsson i H 7-8 med tiden 7,37 och Klara Pettersson i klass D 9-10 med 6,47.

Störst konkurrans hade Erik Hermansson i klass H 9-10. Med tiden 6,41 vann han över sina åtta motståndare. I klass H 11-12 placerade sig Samuel Gustafsson på en förstaplats med tiden 11,12.

Tack vare konstsnön i Hanebols elljusspår kunde den tredje deltävlingen i Dalskidan genomföras trots snöbrist. Och det bjöds på överraskande fina spår.

Totalt deltog 52 skidåkare i 14 olika klasser. Dominerande på deltagarlistan var Åmåls OK. Med sina 25 deltagare fyllde Åmålsborna fyra klasser på egen hand och representanter från klubben fanns med i alla klasser utom sex.

Första startande var femåriga Elin Reuter från Åmåls OK. Som ensam i sin klass, D-6, dessutom gick först i mål. Axel Broberg från SK Granan, som tävlade i klass H-6, låg henne dock tätt i hälarna.

En poängserie

Dalskidan är en distriktstävling där deltagarna samlar poäng under fem deltävlingar som äger rum på olika platser i Dalsland. Hittills har skidåkarna tävlat i Brålanda, Bengtsfors och i Åmål. Framöver blir det tävlingar i Kroppefjäll och troligtvis Åmål än en gång, eftersom Ed inte har någon konstsnö.

De åkare som har flest poäng efter femte deltävlingen vinner poängserien.

Sex Åmålsvinster

I onsdagens deltävling var det flera från Åmåls OK som gjorde bra ifrån sig. I alla klasser utom två, där representanter från klubben fanns med, vann Åmålsåkare. Förvisso var Elin Reuter ensam i sin klass, men vann gjorde hon ändå med tiden 10,21. I klass D 7-8 vann Agnes Gustafsson över sina lagkamrater i en ren Åmåls OK klass med tiden 7,37. Likaså gjorde Isak Nilsson i H 7-8 med tiden 7,37 och Klara Pettersson i klass D 9-10 med 6,47.

Störst konkurrans hade Erik Hermansson i klass H 9-10. Med tiden 6,41 vann han över sina åtta motståndare. I klass H 11-12 placerade sig Samuel Gustafsson på en förstaplats med tiden 11,12.

  • Emma Bäckström