2016-02-10 12:04

2016-02-10 12:04

Charmigt möte när Allan möter Allan

TEATER: Två generationer förenas

Två generationer göteborgska skådespelare förenas i pjäsen ”Alla heter Allan” som kommer till Åmål i nästa vecka. Ola Hedén och Ulf Dohlsten gör huvudrollerna.

Torsdag den 18 februari gästas Karlbergsteatern i Åmål av Ola Hedén och Ulf Dohlsten med pjäsen ”Alla heter Allan”, som specialskrivits för skådespelarna av regissören Bengt Järnblad.

– Ulf Dohlsten och Bengt Järnblad gick på scenskolan tillsammans. När jag och Ulf jobbade med en uppsättning på Gunnebo slott kom Bengt och frågade om vi ville jobba. Vi fick pjäsen av honom, berättar Ola Hedén.

Som Lars-Erik

Ulf Dohlsten slog igenom med dunder och brak som den neurotiske Lars-Erik i långköraren Hem till byn som hade premiär 1971, men har gjort mycket annat på scen och på film. Inte minst tillsammans med parhästen Puck Ahlsell.

Föreställningen som kommer till Åmål handlar om Allan och Allan. Det är en charmig och humoristisk feelgood-teater om ett oväntat möte och en udda vänskap. Det fanns en tid när Allan var viktig och uppträdde som världens starkaste man på tivoli. Nu går han runt i sin lägenhet och vårdar sina krukväxter lika ömt som minnet av sin bortgångna fru.

– Det är en fantastisk pjäs. Vi började repetera och planerade för tio-tjugo föreställningar i Göteborg. Sen sa det pang, säger Ola Hedén.

Nu har Ola Hedén och Ulf Dohlsten turnerat i två år och gjort 125 föreställningar av ”Alla heter Allan”.

Torsdag den 18 februari gästas Karlbergsteatern i Åmål av Ola Hedén och Ulf Dohlsten med pjäsen ”Alla heter Allan”, som specialskrivits för skådespelarna av regissören Bengt Järnblad.

– Ulf Dohlsten och Bengt Järnblad gick på scenskolan tillsammans. När jag och Ulf jobbade med en uppsättning på Gunnebo slott kom Bengt och frågade om vi ville jobba. Vi fick pjäsen av honom, berättar Ola Hedén.

Som Lars-Erik

Ulf Dohlsten slog igenom med dunder och brak som den neurotiske Lars-Erik i långköraren Hem till byn som hade premiär 1971, men har gjort mycket annat på scen och på film. Inte minst tillsammans med parhästen Puck Ahlsell.

Föreställningen som kommer till Åmål handlar om Allan och Allan. Det är en charmig och humoristisk feelgood-teater om ett oväntat möte och en udda vänskap. Det fanns en tid när Allan var viktig och uppträdde som världens starkaste man på tivoli. Nu går han runt i sin lägenhet och vårdar sina krukväxter lika ömt som minnet av sin bortgångna fru.

– Det är en fantastisk pjäs. Vi började repetera och planerade för tio-tjugo föreställningar i Göteborg. Sen sa det pang, säger Ola Hedén.

Nu har Ola Hedén och Ulf Dohlsten turnerat i två år och gjort 125 föreställningar av ”Alla heter Allan”.