2016-02-08 09:11

2016-02-08 10:02

Konsert + lunch = helgmys

ÅMÅL: Unga gitarrister prövade sina vingar på Solsidan

Stämningen var lugn, finstämd och avslappnad när några elever från Åmåls musikskola anordnade lunchkonsert på restaurang Solsidan i lördags.
– Det är jätteviktigt att få publikvana, säger gitarristen och sångerskan Caisa Svanström.

Musikskolans konserter brukar som regel hållas på Karlbergsteatern eller i kyrkan. Men för att bli fullfjädrad artist gäller det också att kunna behärska lite mer livfulla spelställen, exempelvis restauranger.

– Det är inte jätteofta vi är ute och spelar så här, säger Caisa Svanström, en av fem unga gitarrister som medverkade i lördagens lunchkonsert på Solsidan.

Idén kläcktes av läraren Dennis Bromander. Tillsammans med kollegan Dan Johansson satte han förra hösten ihop ett speciellt visprogram för bygdegårdar. Därmed fick trubadurduon tillfälle att bekanta sig med en ny typ av publik. Tidigare har duon mest spelat på krogar under lördagskvällar.

– Det är mer avspänt och avslappnat att spela inför en publik som dricker kaffe än är ute och festar, säger Dennis Bromander, som ville dela en snarlik erfarenhet med sina elever på Solsidan.

Blandad kompott

Programmet bestod av allt från klassiska melodier till blues och moderna poplåtar. Extra roligt var det att höra några egenskrivna melodier av Caisa Svanström.

– Det är jätteviktigt att få publikvana. Att få visa upp sig och se responsen på det man spelar, säger hon.

Övriga musiker som deltog i konserten var Elias Gustafsson Schönborg, Ossian Jakubov, Jona Wilhelm och Ida Karlsson, som tidigare har gått hos Dennis Bromander, men numera studerar musik på folkhögskolan i Ljungskile.

Musikskolans konserter brukar som regel hållas på Karlbergsteatern eller i kyrkan. Men för att bli fullfjädrad artist gäller det också att kunna behärska lite mer livfulla spelställen, exempelvis restauranger.

– Det är inte jätteofta vi är ute och spelar så här, säger Caisa Svanström, en av fem unga gitarrister som medverkade i lördagens lunchkonsert på Solsidan.

Idén kläcktes av läraren Dennis Bromander. Tillsammans med kollegan Dan Johansson satte han förra hösten ihop ett speciellt visprogram för bygdegårdar. Därmed fick trubadurduon tillfälle att bekanta sig med en ny typ av publik. Tidigare har duon mest spelat på krogar under lördagskvällar.

– Det är mer avspänt och avslappnat att spela inför en publik som dricker kaffe än är ute och festar, säger Dennis Bromander, som ville dela en snarlik erfarenhet med sina elever på Solsidan.

Blandad kompott

Programmet bestod av allt från klassiska melodier till blues och moderna poplåtar. Extra roligt var det att höra några egenskrivna melodier av Caisa Svanström.

– Det är jätteviktigt att få publikvana. Att få visa upp sig och se responsen på det man spelar, säger hon.

Övriga musiker som deltog i konserten var Elias Gustafsson Schönborg, Ossian Jakubov, Jona Wilhelm och Ida Karlsson, som tidigare har gått hos Dennis Bromander, men numera studerar musik på folkhögskolan i Ljungskile.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.