2016-02-01 18:39

2016-02-01 18:39

Två Ängebyöringar räckte till slutseger

EDSLESKOG: Holländska mästerskapet i pimpelfiske är avgjort

Med två fina öringar vann Iwan de Vries holländska mästerskapet i pimpelfiske, som avgjordes på sjön Edslan och på Ängebytjärnet i Edsleskog under den gångna helgen.

Flera fina resultat registrerades under mästerskapet, som avslutades i söndags. Allra maffigast var en meterlång gädda, som drogs upp ur Edslan av Peter Paul Schollema. Men slutsegern gick ändå till Iwan de Vries och de två 60 centimetersöringar han fångade på Ängebytjärnet.

Nästan alla av de 22 deltagarna fick åtminstone en fisk.

Debut utomlands

Det var första gången som holländska mästerskapen i pimpelfiske arrangerades utomlands. Att valet föll på Edsleskog var mest tack vare de inflyttade holländarna Johan Postma och Andy van Assema, som presenterade en paketlösning ihop med Åmåls kommun och Dalsland Turist AB.

Lutar mot repris

Under de kommande veckorna ska arrangörerna utvärdera tävlingen, men mycket talar för att det blir ett nytt pimpelmästerskap på Edslans och Ängebytjärnets isar redan nästa vinter.

Flera fina resultat registrerades under mästerskapet, som avslutades i söndags. Allra maffigast var en meterlång gädda, som drogs upp ur Edslan av Peter Paul Schollema. Men slutsegern gick ändå till Iwan de Vries och de två 60 centimetersöringar han fångade på Ängebytjärnet.

Nästan alla av de 22 deltagarna fick åtminstone en fisk.

Debut utomlands

Det var första gången som holländska mästerskapen i pimpelfiske arrangerades utomlands. Att valet föll på Edsleskog var mest tack vare de inflyttade holländarna Johan Postma och Andy van Assema, som presenterade en paketlösning ihop med Åmåls kommun och Dalsland Turist AB.

Lutar mot repris

Under de kommande veckorna ska arrangörerna utvärdera tävlingen, men mycket talar för att det blir ett nytt pimpelmästerskap på Edslans och Ängebytjärnets isar redan nästa vinter.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.