2016-01-29 14:25

2016-01-29 14:25

Ett Japan i förändring

ÅMÅL: Föreläsning hos Samverket

Shiho Tokuda gästade Samverket i Åmål i torsdags och berättade om sitt hemland Japan och skillnaden mellan våra kulturer.

Flamencon och kärleken förde Shiho Tokuda till Sverige och Värmlands Nysäter. Där bor hon nu sedan ett är tillbaka, tillsammans med sin man Lars Josephsen.

Under våren kommer hon att hålla i kurser i japansk kultur i Åmål. I torsdags bjöds ett smakprov när Shiho Tokuda höll ett föredrag om Japan i frivilligcentralen Samverkets lokaler, inför ett tiotal åhörare.

Hon berättade inlevelsefullt, först om sitt hemlands bakgrund, och sedan också mycket om japansk kultur. Shiho Tokudo tog upp skillnaden mellan våra länder, men konstaterade också att Japan har blivit allt mer västerländskt. På gott och ont.

Shiho är också flamencodansare. Hon flyttade till Europa och Spanien när hon fick ett stipendium för att studera spanska i Madrid.

Flamencon och kärleken förde Shiho Tokuda till Sverige och Värmlands Nysäter. Där bor hon nu sedan ett är tillbaka, tillsammans med sin man Lars Josephsen.

Under våren kommer hon att hålla i kurser i japansk kultur i Åmål. I torsdags bjöds ett smakprov när Shiho Tokuda höll ett föredrag om Japan i frivilligcentralen Samverkets lokaler, inför ett tiotal åhörare.

Hon berättade inlevelsefullt, först om sitt hemlands bakgrund, och sedan också mycket om japansk kultur. Shiho Tokudo tog upp skillnaden mellan våra länder, men konstaterade också att Japan har blivit allt mer västerländskt. På gott och ont.

Shiho är också flamencodansare. Hon flyttade till Europa och Spanien när hon fick ett stipendium för att studera spanska i Madrid.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.