2016-01-27 11:10

2016-01-27 11:10

Musikal förlänger kakfest

ÅMÅL: Lördagseftermiddag med kyrkan

Det blir inte bara kaffekalas i kyrkans regi på lördag. Direkt efter Stora Berga kyrkliga syförenings bjudning blir det musikalkonsert i kyrkan. Irsta kyrkokör med solisters bjuder på ”Kristina från Duvemåla”

Kopplingen är Åmåls diakon Ellinor Lilljeqvist som tidigare varit medlem av Västeråskören. Nu har hon bjudit sina gamla kompisar till Åmål. Kantor Margareta Lindgren kommer att dirigera. För solosång står operasångerskan Annica Hassel, utbildad i Göteborg, och den skönsjungande ICA-handlaren från Kolsva, Mikael Wretholm.

Konserten innehåller 14 stycken ur musikalen ”Kristina från Duvemåla” och binds samman av berättaren, som är Ellinor Liljeqvist.

- Vi tar ingen entré men kollekt tas upp till Svenska kyrkans internationella arbete. Dit går också överskottet av kaffekalaset.

Eftermiddagen inleds alltså i församlingshemmet med Stora Bergas kaffekalas med mängder av kakor. Då blir det också underhållning, av barnkören Kyrkans Änglar och Ungdomskören. De kommer att bjuda på en försmak av sånger ur musikalen ”Mot hjärtats mitt”, skriven av Karin Runow.

Kopplingen är Åmåls diakon Ellinor Lilljeqvist som tidigare varit medlem av Västeråskören. Nu har hon bjudit sina gamla kompisar till Åmål. Kantor Margareta Lindgren kommer att dirigera. För solosång står operasångerskan Annica Hassel, utbildad i Göteborg, och den skönsjungande ICA-handlaren från Kolsva, Mikael Wretholm.

Konserten innehåller 14 stycken ur musikalen ”Kristina från Duvemåla” och binds samman av berättaren, som är Ellinor Liljeqvist.

- Vi tar ingen entré men kollekt tas upp till Svenska kyrkans internationella arbete. Dit går också överskottet av kaffekalaset.

Eftermiddagen inleds alltså i församlingshemmet med Stora Bergas kaffekalas med mängder av kakor. Då blir det också underhållning, av barnkören Kyrkans Änglar och Ungdomskören. De kommer att bjuda på en försmak av sånger ur musikalen ”Mot hjärtats mitt”, skriven av Karin Runow.