2016-01-22 12:11

2016-01-22 12:36

Misstankarna mot 28-åringen har stärkts

ÅMÅL

– Vi har gjort vissa fynd som enligt vår mening stärker misstankarna mot den 28-årige mannen.

Det säger kriminalkommissarie Thord Haraldsson om utredningen av dödsmisshandeln i Åmål på julaftonen.

Två kriminalpoliser från länspolisens avdelning för grova brott fanns på plats i Åmål under fredagen för att genomföra förhör och arbeta med annat utredningsarbete, när det gäller dödsmisshandeln av en 54-årig man från Åmål som avled tidigt på juldagens morgon.

En 40-årig kvinna och en 28-årig man, båda från Åmål, sitter häktade misstänkta för inblandning i dödsmisshandeln. Båda är på sannolika skäl misstänkta för grov misshandel och grovt vållande till annans död.

Ju längre utredningen har gått, så har mer och mer pekat på att det är 28-åringen som är huvudmannen.

– Enligt vår mening så har misstankarna stärkts mot den 28-årige mannen, säger kriminalkommissarie Thord Haraldsson i Trollhättan. Det beror på att vi gjort fynd som stärkt oss i den uppfattningen. Nu tänker du fråga om fynden, men det tänker jag inte svara på.

Ingen uppgift om eventuellt mordvapen, då?

– Nej.

Polisen var också i kontakt med rättsläkare under torsdagen, men ännu föreligger inget slutgiltigt obduktionsprotokoll. Därmed finns inga tillgängliga uppgifter om vad som orsakade 54-åringens död.

Mannen misshandlades till döds i sin lägenhet på julaftonen.

Två kriminalpoliser från länspolisens avdelning för grova brott fanns på plats i Åmål under fredagen för att genomföra förhör och arbeta med annat utredningsarbete, när det gäller dödsmisshandeln av en 54-årig man från Åmål som avled tidigt på juldagens morgon.

En 40-årig kvinna och en 28-årig man, båda från Åmål, sitter häktade misstänkta för inblandning i dödsmisshandeln. Båda är på sannolika skäl misstänkta för grov misshandel och grovt vållande till annans död.

Ju längre utredningen har gått, så har mer och mer pekat på att det är 28-åringen som är huvudmannen.

– Enligt vår mening så har misstankarna stärkts mot den 28-årige mannen, säger kriminalkommissarie Thord Haraldsson i Trollhättan. Det beror på att vi gjort fynd som stärkt oss i den uppfattningen. Nu tänker du fråga om fynden, men det tänker jag inte svara på.

Ingen uppgift om eventuellt mordvapen, då?

– Nej.

Polisen var också i kontakt med rättsläkare under torsdagen, men ännu föreligger inget slutgiltigt obduktionsprotokoll. Därmed finns inga tillgängliga uppgifter om vad som orsakade 54-åringens död.

Mannen misshandlades till döds i sin lägenhet på julaftonen.