2016-01-20 08:53

2016-01-20 08:53

Elin Elgh tog brons i NM

DANS: Bra avslutning på 2015 års säsong

Elin Elgh från Danscenter Sofia Westlund i Åmål fick kliva upp på prispallen när nordiska mästerskapen i disco avgjordes i Örebro. Hon kom trea i damseniorklassen, som bästa svenska.

Över sig i resultatlistan i NM-klassen för seniorer hade Elin Elgh enbart två norskor, segraren Hanna Lovise Bendigtsen och tvåan Julie Sofie W. Olesen. I finalen fanns dessutom ytterligare en Åmålstjej. Amanda Karlsson, som numera tävlar för Knut Säborg dansstudio i Örebro, blev femma, som näst bästa svenska.

Totalt hade Danscenter Sofia Westlund fyra deltagare i den högsta NM-klassen. Elvira Martinsson Björk var nära finalen och slutade på plats 12/16, av 59 deltagare.

I NM-klassen för juniorer gick Amanda Karlssons klubbkamrat Moa Andersson från Åmål till semifinal och kom på plats 7/12.

Näst bästa svenska par

Amanda Karlsson och Moa Andersson tog sig tillsammans också till final i pardisco i NM-klassen för seniorer. De blev sexa, som näst bästa svenska par. Elin Elgh hör normalt till Sverigeeliten även i pardisco, men parkamraten Clara Lindblom hade fått stryka sig från tävlingen, så det blev ingen start för henne.

I Nordic open är klasserna sammanslagna och tillsammans med de utländska dansarna gör det att konkurrensen är mycket hårdare än vanligt, även utanför mästerskapsklasserna.

Segrar utanför NM

I pardisco blev det en Åmålsseger utanför NM. I starklassen för vuxna, med dansare som vanligtvis tävlar guld- och starklasserna i åldersgrupperna för ungdom och vuxna, vann Emma Nykvist och Johanna Kockgård från Danscenter Sofia Westlund. De båda hör i vanliga fall till star ungdom och de fick sällskap på pallen av ett ryskt och ett danskt par.

Även de mindre erfarna Åmålsdansarna klarade sig bra i den tuffa konkurrensen. Clara Thulin från Danscenter Sofia Westlund, som normalt hör till silver, junior 1 vann rising star-klassen för juniorer. I finalen mötte hon såväl två danskor som en ryska, men det blev en helsvensk pall vid prisutdelningen. I klassen deltog totalt 93 dansare från brons- och silverklassernas åldersgrupper för junior 1 och junior 2.

I rising star-klassen för barn, med dansare som normalt hör hemma i brons- och silverklassernas åldersgrupper för barn 1 och barn 2, återfanns sex Åmålsdansare. Bäst gick det för Malvina Luthander som kom på plats 24/39 av 88 tävlande.

Över sig i resultatlistan i NM-klassen för seniorer hade Elin Elgh enbart två norskor, segraren Hanna Lovise Bendigtsen och tvåan Julie Sofie W. Olesen. I finalen fanns dessutom ytterligare en Åmålstjej. Amanda Karlsson, som numera tävlar för Knut Säborg dansstudio i Örebro, blev femma, som näst bästa svenska.

Totalt hade Danscenter Sofia Westlund fyra deltagare i den högsta NM-klassen. Elvira Martinsson Björk var nära finalen och slutade på plats 12/16, av 59 deltagare.

I NM-klassen för juniorer gick Amanda Karlssons klubbkamrat Moa Andersson från Åmål till semifinal och kom på plats 7/12.

Näst bästa svenska par

Amanda Karlsson och Moa Andersson tog sig tillsammans också till final i pardisco i NM-klassen för seniorer. De blev sexa, som näst bästa svenska par. Elin Elgh hör normalt till Sverigeeliten även i pardisco, men parkamraten Clara Lindblom hade fått stryka sig från tävlingen, så det blev ingen start för henne.

I Nordic open är klasserna sammanslagna och tillsammans med de utländska dansarna gör det att konkurrensen är mycket hårdare än vanligt, även utanför mästerskapsklasserna.

Segrar utanför NM

I pardisco blev det en Åmålsseger utanför NM. I starklassen för vuxna, med dansare som vanligtvis tävlar guld- och starklasserna i åldersgrupperna för ungdom och vuxna, vann Emma Nykvist och Johanna Kockgård från Danscenter Sofia Westlund. De båda hör i vanliga fall till star ungdom och de fick sällskap på pallen av ett ryskt och ett danskt par.

Även de mindre erfarna Åmålsdansarna klarade sig bra i den tuffa konkurrensen. Clara Thulin från Danscenter Sofia Westlund, som normalt hör till silver, junior 1 vann rising star-klassen för juniorer. I finalen mötte hon såväl två danskor som en ryska, men det blev en helsvensk pall vid prisutdelningen. I klassen deltog totalt 93 dansare från brons- och silverklassernas åldersgrupper för junior 1 och junior 2.

I rising star-klassen för barn, med dansare som normalt hör hemma i brons- och silverklassernas åldersgrupper för barn 1 och barn 2, återfanns sex Åmålsdansare. Bäst gick det för Malvina Luthander som kom på plats 24/39 av 88 tävlande.

Åmålsdansarnas resultat

Nordic open disco i Örebro 12 december

SINGELDISCO

Nordic open, senior dam: 3. Elin Elgh, DCSW, 5. Amanda Karlsson, KSD, 12/16. Elvira Martinsson Björk, DCSW, 17/21. Johanna Kockgård, DCSW, 24/29. Emma Nykvist, DCSW.

Nordic open, junior dam: 7/12. Moa Andersson, KSD, 49/53. Lova Francisco, DCSW.

Rising star, junior: 1. Clara Thulin, DCSW, 66/75. Josefine Cedervall, DCSW.

Rising star, barn: 24/39. Malvina Luthander, DCSW, 50/78. Nadia Kristiansen, Leia Molin, Meija Ek, DCSW, 79/88. Alva Ek, Rebecca Cedervall, DCSW.

 

PARDISCO

Nordic open, senior: 6. Amanda Karlsson – Moa Andersson, KSD.

Nordic star, senior: 1. Emma Nykvist – Johanna Kockgård, DCSW.