2016-01-20 17:45

2016-01-20 17:46

Alla i butiken hann sätta sig i säkerhet

ÅMÅL: Ingen skadades vid brand i centrala Åmål

En brand bröt ut i en butik i centrala Åmål på onsdagen. Ingen människa skadades i branden, där rökutvecklingen var kraftig.

Branden började i en syateljé på det övre planet i ett tvåvåningshus. Larmet kom vid 13-tiden på onsdagen. Byggnaden där det brann rymde tidigare en färgaffär, men nu ligger där en diversebutik med egen syateljé och med second hand-försäljning.

Försökte släcka

Ingen person befann sig i själva ateljén när branden startade, men väl i fastigheten. Dessa personer försökte först att släcka elden själva men tvingades ge upp och fly ut, varpå de larmade SOS.

Ingen person skadades vid branden i centrala Åmål.

Ett 20-tal personer från räddningstjänsten i Åmål och Säffle deltog i släckningsarbetet.

För kraftig värme

– När vi kom fram hade vi rökutveckling under takfoten, så vi beslutade oss för det första för att gå in och dämpa elden inifrån huset. Men värmen blev för kraftig, så vi var tvungna att göra utvändig släckning, säger ställföreträdande räddningschef Susanne Thellberg.

Alla oskadda

Personerna som befann sig i huset när elden startade hade tagit sig ut oskadda när de första räddningsfordonen anlände.

Räddningschefen och hennes manskap bedömde redan i ett tidigt skede att det inte fanns någon risk för att elden skulle spridas till grannfastigheterna. Trots att branden fick nytt liv vid 16-tiden i den mellersta delen av huset.

– Vi försöker komma åt elden, men det är besvärligt, då vi har ett plåttak emellan. Nu har även en bärande väg börjat ge vika. Det vore kanske bäst om den faller. Det skulle nog underlätta vårt arbete, säger Susanne Thellberg, som räknade med att släckningsarbetet skulle pågå åtminstone till tiotiden på kvällen.

– Därefter kommer några stanna kvar för eftersläckningsarbete.

I samband med branden stängdes Drottninggatan tillfälligt av för trafik från Torvaldsgatan till Norrtull.

Det är oklart vad som orsakade branden, men enligt vad en av de personer som fanns i butiken sagt till Radio Väst, så hade de eldat i en kamin på andra våningen tidigare under dagen.

Branden började i en syateljé på det övre planet i ett tvåvåningshus. Larmet kom vid 13-tiden på onsdagen. Byggnaden där det brann rymde tidigare en färgaffär, men nu ligger där en diversebutik med egen syateljé och med second hand-försäljning.

Försökte släcka

Ingen person befann sig i själva ateljén när branden startade, men väl i fastigheten. Dessa personer försökte först att släcka elden själva men tvingades ge upp och fly ut, varpå de larmade SOS.

Ingen person skadades vid branden i centrala Åmål.

Ett 20-tal personer från räddningstjänsten i Åmål och Säffle deltog i släckningsarbetet.

För kraftig värme

– När vi kom fram hade vi rökutveckling under takfoten, så vi beslutade oss för det första för att gå in och dämpa elden inifrån huset. Men värmen blev för kraftig, så vi var tvungna att göra utvändig släckning, säger ställföreträdande räddningschef Susanne Thellberg.

Alla oskadda

Personerna som befann sig i huset när elden startade hade tagit sig ut oskadda när de första räddningsfordonen anlände.

Räddningschefen och hennes manskap bedömde redan i ett tidigt skede att det inte fanns någon risk för att elden skulle spridas till grannfastigheterna. Trots att branden fick nytt liv vid 16-tiden i den mellersta delen av huset.

– Vi försöker komma åt elden, men det är besvärligt, då vi har ett plåttak emellan. Nu har även en bärande väg börjat ge vika. Det vore kanske bäst om den faller. Det skulle nog underlätta vårt arbete, säger Susanne Thellberg, som räknade med att släckningsarbetet skulle pågå åtminstone till tiotiden på kvällen.

– Därefter kommer några stanna kvar för eftersläckningsarbete.

I samband med branden stängdes Drottninggatan tillfälligt av för trafik från Torvaldsgatan till Norrtull.

Det är oklart vad som orsakade branden, men enligt vad en av de personer som fanns i butiken sagt till Radio Väst, så hade de eldat i en kamin på andra våningen tidigare under dagen.