2016-01-15 13:55

2016-01-15 13:55

Misstänkt 28-åring tiger fortsatt i förhör

ÅMÅL: Dödsmisshandeln på julafton

Den misstänkte 28-åringen tiger fortsatt i utredningen om vem som dödade den 54-årige mannen i Åmål på julnatten.
Polisen ser hans agerande som mycket graverande.

Den 28-årige man som sitter häktad på sannolika skäl misstänkt för grov misshandel och grovt vållande till annans död, säger fortsatt ingenting i förhör med polis. Han har nekat till brott men säger i övrigt ingenting alls.

Enligt kriminalkommissarie Thord Haraldsson är 28-åringens agerande graverande, även om han inte vill säga att mannen är mer misstänkt för att ha utfört själva gärningen, än den 40-åriga kvinna som också sitter häktad på sannolika skäl misstänkt för grov misshandel och grovt vållande till annans död.

– Kvinnans version har vi ju. Nu måste vi höra mannens version och se om de stämmer överens eller om de skiljer sig åt, säger Thord Haraldsson.

Ännu finns inga besked om dödsorsaken att ge och polisen vill egentligen inte ge några klara besked om huruvida de hittat mordvapnet, eller vet vad som använts som mordvapen.

Under fredagen var två kriminalpoliser från enheten för grova brott på plats i Åmål för att genomföra fortsatta förhör i hopp om att bringa klarhet i vad som hände på julaftonsnatten i 54-åringens lägenhet.

Vid 19-tiden kom larmsamtal från 54-åringen själv om att något allvarligt höll på att hända. När polis kom till platsen var mannen ensam i lägenheten och mycket allvarligt stickskadad. 54-åringen avled senare på natten av sina skador på Centralsjukhuset i Karlstad.

Den 28-årige man som sitter häktad på sannolika skäl misstänkt för grov misshandel och grovt vållande till annans död, säger fortsatt ingenting i förhör med polis. Han har nekat till brott men säger i övrigt ingenting alls.

Enligt kriminalkommissarie Thord Haraldsson är 28-åringens agerande graverande, även om han inte vill säga att mannen är mer misstänkt för att ha utfört själva gärningen, än den 40-åriga kvinna som också sitter häktad på sannolika skäl misstänkt för grov misshandel och grovt vållande till annans död.

– Kvinnans version har vi ju. Nu måste vi höra mannens version och se om de stämmer överens eller om de skiljer sig åt, säger Thord Haraldsson.

Ännu finns inga besked om dödsorsaken att ge och polisen vill egentligen inte ge några klara besked om huruvida de hittat mordvapnet, eller vet vad som använts som mordvapen.

Under fredagen var två kriminalpoliser från enheten för grova brott på plats i Åmål för att genomföra fortsatta förhör i hopp om att bringa klarhet i vad som hände på julaftonsnatten i 54-åringens lägenhet.

Vid 19-tiden kom larmsamtal från 54-åringen själv om att något allvarligt höll på att hända. När polis kom till platsen var mannen ensam i lägenheten och mycket allvarligt stickskadad. 54-åringen avled senare på natten av sina skador på Centralsjukhuset i Karlstad.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.