2016-01-14 17:09

2016-01-14 17:09

Tv-känd dansare inleder jubelår

ÅMÅL: Let's Dance-Tobias föreläser och undervisar

Som ett led i Danscenter Sofia Westlunds 20-årsjubileum anordnas det i dag undervisning och föreläsning med Tobias Karlsson från Let's Dance i B-hallen respektive aulan på Karlbergsgymnasiet i Åmål.

Dagen inleds med en lektion som bara är öppen för dansskolans elever, men sedan är allmänheten välkomna att delta i jubileumsfirandet. Huvudnummer är den kritikerrosade föreläsningen ”Allt är möjligt”, av och med Tobias Karlsson.

Dessförinnan ställer han också upp och dansar med alla som önskar.

14 säsonger

För den breda allmänheten är Hallsbergssonen Tobias Karlsson framför allt känd från tv-programmet Let's Dance, där han har medverkat i 14 säsonger. Bland kändisarna som han har tävlat med finns exempelvis artisten Arja Saijomaa, matprofilen Tina Nordström och den norsk-spanska glamourmodellen Triana Iglesias.

Livshistoria

De första dansstegen tog Tobias Karlsson som åttaåring och sedan 1999 har han arbetat professionellt som dansare och koreograf. Vägen dit var kantad av många utmaningar. I sin föreläsning berättar 38-åringen om allt från de tidiga skolåren, då mobbing löpte parallellt med ryggdunkar och beröm i dansvärlden, till hur han bemöts som homosexuell.

Senare i vår kommer Danscenter Sofia Westlund att bjuda på flera jubileumsevenemang, men inga programpunkter är i dagsläget spikade.

Dagen inleds med en lektion som bara är öppen för dansskolans elever, men sedan är allmänheten välkomna att delta i jubileumsfirandet. Huvudnummer är den kritikerrosade föreläsningen ”Allt är möjligt”, av och med Tobias Karlsson.

Dessförinnan ställer han också upp och dansar med alla som önskar.

14 säsonger

För den breda allmänheten är Hallsbergssonen Tobias Karlsson framför allt känd från tv-programmet Let's Dance, där han har medverkat i 14 säsonger. Bland kändisarna som han har tävlat med finns exempelvis artisten Arja Saijomaa, matprofilen Tina Nordström och den norsk-spanska glamourmodellen Triana Iglesias.

Livshistoria

De första dansstegen tog Tobias Karlsson som åttaåring och sedan 1999 har han arbetat professionellt som dansare och koreograf. Vägen dit var kantad av många utmaningar. I sin föreläsning berättar 38-åringen om allt från de tidiga skolåren, då mobbing löpte parallellt med ryggdunkar och beröm i dansvärlden, till hur han bemöts som homosexuell.

Senare i vår kommer Danscenter Sofia Westlund att bjuda på flera jubileumsevenemang, men inga programpunkter är i dagsläget spikade.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.