2016-01-14 09:36

2016-01-14 09:36

Får böter för felaktigt bygge

ÅMÅL

En man som inte bor i Åmåls kommun, krävs på böter efter byggen på strandskyddat område.

Mannen ska, utan dispens, ha uppfört både ett garage och en bastu inom strandskyddat område i Åmåls kommun. Det påstår åklagaren i ett strafföreläggande som utfärdats mot mannen. Enligt föreläggandet ska han nu betala dagsböter på totalt 3 900 kronor för brott mot områdesskydd. Ett utfärdat strafföreläggande måste godkännas av den misstänkte, och har då samma verkan som en dom.

Mannen ska, utan dispens, ha uppfört både ett garage och en bastu inom strandskyddat område i Åmåls kommun. Det påstår åklagaren i ett strafföreläggande som utfärdats mot mannen. Enligt föreläggandet ska han nu betala dagsböter på totalt 3 900 kronor för brott mot områdesskydd. Ett utfärdat strafföreläggande måste godkännas av den misstänkte, och har då samma verkan som en dom.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.