2016-01-11 14:41

2016-01-11 14:41

Solister briljerade i Worship Gospels kyrkokonsert

EDSLESKOG: "I gospelkören får jag hålla på med det jag älskar"

I söndags höll Worship Gospel sin årliga konsert för att sjunga ut julen. Ovanligt många solister framträdde ur kören, däribland Jennifer Lerhman.

– I gospelkören får jag göra vad jag älskar, säger hon.

Det har blivit en tradition att Åmåls största kör, Worship Gospel, bjuder på en julkonsert för att sjunga ut julen vid trettonhelgen. I söndags samlades ett 40-tal körmedlemmar i Edsleskogs kyrka för att upprätthålla traditionen.

Psalmsång och allsång

Trots snöfall, halkiga vägar och mörker fylldes parkeringen utanför kyrkan till sin bredd av bilar vars passagerare ville pressa ur det sista av julen tillsammans med gospelkören.

Publiken fick höra på alltifrån ”Ding dong, merrily on high” till ”Emmanuel”. Emellanåt fick åskådarna själva delta genom att sjunga med i både psalmer och stycken som ”En stjärna lyser så klar”.

I alla stycken utom en sjöng någon av körmedlemmarna solo.

– Det är verkligen jätteroligt att så många i kören kan tänka sig att sjunga solo nu för tiden. Alla sjunger på olika sätt och passar för olika låtar. Om vi inte behöver låsa oss till ett sångsätt utan kan välja mellan flera, har vi fler låtar att välja mellan och kan bjuda på fler solonummer, säger körledaren Johanna Friberg.

Utvecklas av gospeln

En av söndagens solister var Jennifer Lerhman. Hon har sjungit i gospelkören i fem år.

– Jag och en kompis brukade gå på deras konserter och tänkte att det skulle vara ett bra komplement till ungdomskören, som vi då sjöng i, att även börja med gospel. Det är en speciell sångstil med mycket upptakt, säger hon.

”Något jag brinner för”

Jennifer Lerhman har studerat musikestet vid Strömkullegymnasiet i Bengtsfors. Till hösten hoppas hon på att börja på antingen musikteaterskolan i Bjärnum eller Show och musikal programmet i Markaryd.

– Musik är något som jag brinner för. I gospelkören får jag hålla på med det jag älskar och jag tränar upp en vana inför att sjunga för publik, säger Jennifer Lerhman.

Det har blivit en tradition att Åmåls största kör, Worship Gospel, bjuder på en julkonsert för att sjunga ut julen vid trettonhelgen. I söndags samlades ett 40-tal körmedlemmar i Edsleskogs kyrka för att upprätthålla traditionen.

Psalmsång och allsång

Trots snöfall, halkiga vägar och mörker fylldes parkeringen utanför kyrkan till sin bredd av bilar vars passagerare ville pressa ur det sista av julen tillsammans med gospelkören.

Publiken fick höra på alltifrån ”Ding dong, merrily on high” till ”Emmanuel”. Emellanåt fick åskådarna själva delta genom att sjunga med i både psalmer och stycken som ”En stjärna lyser så klar”.

I alla stycken utom en sjöng någon av körmedlemmarna solo.

– Det är verkligen jätteroligt att så många i kören kan tänka sig att sjunga solo nu för tiden. Alla sjunger på olika sätt och passar för olika låtar. Om vi inte behöver låsa oss till ett sångsätt utan kan välja mellan flera, har vi fler låtar att välja mellan och kan bjuda på fler solonummer, säger körledaren Johanna Friberg.

Utvecklas av gospeln

En av söndagens solister var Jennifer Lerhman. Hon har sjungit i gospelkören i fem år.

– Jag och en kompis brukade gå på deras konserter och tänkte att det skulle vara ett bra komplement till ungdomskören, som vi då sjöng i, att även börja med gospel. Det är en speciell sångstil med mycket upptakt, säger hon.

”Något jag brinner för”

Jennifer Lerhman har studerat musikestet vid Strömkullegymnasiet i Bengtsfors. Till hösten hoppas hon på att börja på antingen musikteaterskolan i Bjärnum eller Show och musikal programmet i Markaryd.

– Musik är något som jag brinner för. I gospelkören får jag hålla på med det jag älskar och jag tränar upp en vana inför att sjunga för publik, säger Jennifer Lerhman.

  • Emma Bäckström

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.