2016-01-11 11:09

2016-01-11 18:13

28-åringen åter gripen för inblandning i dödsmisshandel

ÅMÅL: Hovrätten ändrade tingsrättens beslut

Hovrätten ändrade på tingsrättens beslut att försätta de två misstänkta för dödsmisshandeln i Åmål på fri fot. Nu är den 28-årige mannen gripen.
– Tingsrättens beslut försvårade självklart utredningen, säger kriminalkommissarie Thord Haraldsson.

Hovrätten i Göteborg ändrade alltså på Vänersborgs tingsrätts beslut att inte hålla de två Åmålsborna, en 28-årig man och en 40-årig kvinna, i häktet. Hovrättens beslut kom redan i fredags och då häktades de båda misstänkta i sin frånvaro.

Natten mellan fredag och lördag greps mannen i Åmål. Kvinnan är fortfarande på fri fot. Under måndagen eftersöktes hon.

”Har försvårat”

– Tingsrättens beslut var häpnadsväckande. Det här har självklart försvårat utredningen. De två misstänkta har nu kunnat tala med varandra, säger Thord Haraldsson, chef för länskriminalens grupp för grova brott.

28-åringen som nu återigen sitter häktad misstänkt för grov misshandel och grovt vållande till annans död har i förhör nekat till brott. Utöver det har han inte sagt någonting alls.

På julaftonens kväll dödades en 54-årig man i sin lägenhet i Åmål. Den misstänkta kvinnan bodde på samma adress. Polisen tror att hon och 28-åringen, båda fanns på plats i lägenheten när brottet skedde.

 

Hovrätten i Göteborg ändrade alltså på Vänersborgs tingsrätts beslut att inte hålla de två Åmålsborna, en 28-årig man och en 40-årig kvinna, i häktet. Hovrättens beslut kom redan i fredags och då häktades de båda misstänkta i sin frånvaro.

Natten mellan fredag och lördag greps mannen i Åmål. Kvinnan är fortfarande på fri fot. Under måndagen eftersöktes hon.

”Har försvårat”

– Tingsrättens beslut var häpnadsväckande. Det här har självklart försvårat utredningen. De två misstänkta har nu kunnat tala med varandra, säger Thord Haraldsson, chef för länskriminalens grupp för grova brott.

28-åringen som nu återigen sitter häktad misstänkt för grov misshandel och grovt vållande till annans död har i förhör nekat till brott. Utöver det har han inte sagt någonting alls.

På julaftonens kväll dödades en 54-årig man i sin lägenhet i Åmål. Den misstänkta kvinnan bodde på samma adress. Polisen tror att hon och 28-åringen, båda fanns på plats i lägenheten när brottet skedde.

 

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.