2016-01-08 15:54

2016-01-08 15:54

Julen dansas ut till Breddbandet

ÅMÅL: Fest för att främja integration

Breddbandet från Säffle spelar när julen nästa helg traditionsenligt dansas ut i Åmåls församlingshem. 150 barn och vuxna ryms runt granen.

Det ska vara 22:a året i rad som det nästa söndag bjuds in till julgransskakning i församlingshemmet i Åmål i början av januari. Bakom den traditionellt svenska och internationellt präglade julfesten står Röda korset och Rädda barnen tillsammans med Svenska kyrkan och Studieförbundet Vuxenskolan.

Öppet för alla

– Vi ser det som ett bra tillfälle till integration, säger Margareta Nordström från Röda Korset i Åmål.

Inbjudningar delas bland annat ut på SFI-utbildningen, svenska för invandrare, men arrangemanget är öppet för alla. Margareta Nordström skulle också gärna se att fler, inte minst de vuxna, skulle våga knyta nya kontakter vid kaffeborden och lära känna varandra.

Rävar och kråkor

Programmet är det vanliga. Rävarna brukar raska över isen, kråkorna kör i diket, Grin-Olle gråter högljutt och raketen stampar på så det gungar i golvet. För säkerhets skull brukar granen bindas fast i taket så den inte råkar välta.

Breddbandet från Säffle, med Håkan Karlsson och Leif Djärv, kommer både att leda ringdansen och bjuda på en stunds musikunderhållning från scenen. Tomten kommer också på ett sista besök för den här gången.

Lokalen sätter ett tak på 150 besökare, barn och vuxna sammantaget, och det är först till kvarn som gäller för anmälningarna. Det brukar vara fullsatt när kaffe, saft, bullar och annat hembakat dukas fram.

Det ska vara 22:a året i rad som det nästa söndag bjuds in till julgransskakning i församlingshemmet i Åmål i början av januari. Bakom den traditionellt svenska och internationellt präglade julfesten står Röda korset och Rädda barnen tillsammans med Svenska kyrkan och Studieförbundet Vuxenskolan.

Öppet för alla

– Vi ser det som ett bra tillfälle till integration, säger Margareta Nordström från Röda Korset i Åmål.

Inbjudningar delas bland annat ut på SFI-utbildningen, svenska för invandrare, men arrangemanget är öppet för alla. Margareta Nordström skulle också gärna se att fler, inte minst de vuxna, skulle våga knyta nya kontakter vid kaffeborden och lära känna varandra.

Rävar och kråkor

Programmet är det vanliga. Rävarna brukar raska över isen, kråkorna kör i diket, Grin-Olle gråter högljutt och raketen stampar på så det gungar i golvet. För säkerhets skull brukar granen bindas fast i taket så den inte råkar välta.

Breddbandet från Säffle, med Håkan Karlsson och Leif Djärv, kommer både att leda ringdansen och bjuda på en stunds musikunderhållning från scenen. Tomten kommer också på ett sista besök för den här gången.

Lokalen sätter ett tak på 150 besökare, barn och vuxna sammantaget, och det är först till kvarn som gäller för anmälningarna. Det brukar vara fullsatt när kaffe, saft, bullar och annat hembakat dukas fram.