2016-01-06 17:10

2016-01-07 13:36

Hund skadades av varg

DALSLAND

En jakthund attackerades av varg i nordvästra Dalsland på tisdagsförmiddagen.

Hunden angreps bakifrån och fick ett tiotal bett. Svanstrandens Bonzo, som hunden heter, försvarade sig väl och överlevde. Han opererades i sex timmar för sina skador, men mår efter omständigheterna bra.

Bonzo är både svensk jakt- och utställningschampion och angreps under ett jaktprov. Han jagade rådjur för fullt när han plötsligt slutade driva och gav ifrån sig ett skrik av smärta. När domarlaget närmade sig olycksplatsen kom hunden emot dem. Kraftigt medtagen och chockad.

Ägaren Kurt-Erik Janson från Svanskog konstaterar att de hade tur den här gången.

Angelica Janson

Hunden angreps bakifrån och fick ett tiotal bett. Svanstrandens Bonzo, som hunden heter, försvarade sig väl och överlevde. Han opererades i sex timmar för sina skador, men mår efter omständigheterna bra.

Bonzo är både svensk jakt- och utställningschampion och angreps under ett jaktprov. Han jagade rådjur för fullt när han plötsligt slutade driva och gav ifrån sig ett skrik av smärta. När domarlaget närmade sig olycksplatsen kom hunden emot dem. Kraftigt medtagen och chockad.

Ägaren Kurt-Erik Janson från Svanskog konstaterar att de hade tur den här gången.

Angelica Janson