2015-12-29 17:34

2015-12-29 17:36

Fler fanns i lägenheten när mördad Åmålsbo slog larm

ÅMÅL: Häktad kvinna nekar till brott

En 40-årig kvinna misstänks för inblandning när en 54-årig Åmålsbo stacks till döds på julaftonskvällen.
Men kvinnan nekar och det fanns fler personer i lägenheten.

Det larmsamtal som 54-åringen själv ringde in till SOS Alarm vid 19-tiden på julaftonskvällen har nu analyserats. Enligt kriminalpolisens mordutredare Thord Haraldsson så hörs flera personer i bakgrunden på bandet som SOS Alarm lämnat ut.

Det kan innebära att andra än kvinnan är inblandade i händelsen som ledde till 54-åringens död i lägenheten.

Kvinnan har hela tiden nekat till brott. Hon misstänktes initialt för mord, alternativt dråp. Kvinnan häktades i måndags, men då sänktes brottsrubriceringen till grov misshandel eller grovt vållande till annans död.

Åmålsbon hittades med allvarliga stickskador i sin lägenhet på julaftonskvällen. Han avled senare av sina skador.

Hans sambo, den 40-åriga kvinnan, greps på juldagen.

Det larmsamtal som 54-åringen själv ringde in till SOS Alarm vid 19-tiden på julaftonskvällen har nu analyserats. Enligt kriminalpolisens mordutredare Thord Haraldsson så hörs flera personer i bakgrunden på bandet som SOS Alarm lämnat ut.

Det kan innebära att andra än kvinnan är inblandade i händelsen som ledde till 54-åringens död i lägenheten.

Kvinnan har hela tiden nekat till brott. Hon misstänktes initialt för mord, alternativt dråp. Kvinnan häktades i måndags, men då sänktes brottsrubriceringen till grov misshandel eller grovt vållande till annans död.

Åmålsbon hittades med allvarliga stickskador i sin lägenhet på julaftonskvällen. Han avled senare av sina skador.

Hans sambo, den 40-åriga kvinnan, greps på juldagen.