2015-12-17 15:32

2015-12-17 21:12

Sången lyfte julsagan

ÅMÅL: Musikskolan uppträdde för 600 lågstadieelever

Torsdagen den 17 oktober hölls musikskolans årliga julsaga i Karlbergsaulan. Traditionella julsånger blandades med högläsning. Nytt för i år var att en barnkör kryddade programmet med sånginslag.

Det pirrade lite i magen på Isabelle Tarange Johnsson innan hon skulle gå upp på scen under torsdagens julföreställning. Hon var en av åtta körmedlemmar ur musikskolans äldre barnkör.

– Det var nervöst innan jag skulle gå upp på scen, men när jag väl stod där så kändes det inte konstigt alls. Då var det bara kul att få uppträda, säger hon.

Barnkören är ett nytt inslag i musikskolans traditionella julsaga. Gruppen, som i dagsläget består av tio tjejer mellan nio och elva år, startades i höstas av sångläraren Ellinor Wiman.

600 elever i publiken

Tre gånger upprepade musikskolan sitt program under torsdagen. Under dagens två framföranden lyssnade cirka 600 lågstadiebarn på barnkören och orkestern Rockstarz. Orkestern, som består av 17 elever i åldrarna tio till elva år, spelade på blåsinstrument, fioler, trummor och keyboard.

Framåt kvällen öppnas dörrarna för allmänheten och programmet förlängs till två akter. I akt två framträder musikskolans yngsta orkester med elever mellan sju och nio år. Dessutom framträder en brassensemble under ledning av Jörgen Johansson och Åmål Big Band med sångsolisten Hanna Hallén.

”Älskar högläsning”

Enligt tradition varvades musikstyckena med högläsning. I år var det före detta musikläraren på Rösparksskolan, Christina Svanström, som med trygg stämma läste ur boken ”Tomtegröt och tulpaner” av Lena Aro.

– Jag älskar att läsa högt och tycker om utmaningen i att läsa så att barn lyssnar, säger Christina Svanström.

Även om hon numera lever livet som pensionär, saknar Christina Svanström emellanåt sitt gamla jobb som musiklärare.

– Jag försöker fortsätta vara aktiv inom musiken på fribasis, men ibland saknar jag mitt jobb som lärare. Därför kändes det extra roligt att, tillsammans med dessa duktiga elever, få vara en del av den här julsagan, säger Christina Svanström.

Det pirrade lite i magen på Isabelle Tarange Johnsson innan hon skulle gå upp på scen under torsdagens julföreställning. Hon var en av åtta körmedlemmar ur musikskolans äldre barnkör.

– Det var nervöst innan jag skulle gå upp på scen, men när jag väl stod där så kändes det inte konstigt alls. Då var det bara kul att få uppträda, säger hon.

Barnkören är ett nytt inslag i musikskolans traditionella julsaga. Gruppen, som i dagsläget består av tio tjejer mellan nio och elva år, startades i höstas av sångläraren Ellinor Wiman.

600 elever i publiken

Tre gånger upprepade musikskolan sitt program under torsdagen. Under dagens två framföranden lyssnade cirka 600 lågstadiebarn på barnkören och orkestern Rockstarz. Orkestern, som består av 17 elever i åldrarna tio till elva år, spelade på blåsinstrument, fioler, trummor och keyboard.

Framåt kvällen öppnas dörrarna för allmänheten och programmet förlängs till två akter. I akt två framträder musikskolans yngsta orkester med elever mellan sju och nio år. Dessutom framträder en brassensemble under ledning av Jörgen Johansson och Åmål Big Band med sångsolisten Hanna Hallén.

”Älskar högläsning”

Enligt tradition varvades musikstyckena med högläsning. I år var det före detta musikläraren på Rösparksskolan, Christina Svanström, som med trygg stämma läste ur boken ”Tomtegröt och tulpaner” av Lena Aro.

– Jag älskar att läsa högt och tycker om utmaningen i att läsa så att barn lyssnar, säger Christina Svanström.

Även om hon numera lever livet som pensionär, saknar Christina Svanström emellanåt sitt gamla jobb som musiklärare.

– Jag försöker fortsätta vara aktiv inom musiken på fribasis, men ibland saknar jag mitt jobb som lärare. Därför kändes det extra roligt att, tillsammans med dessa duktiga elever, få vara en del av den här julsagan, säger Christina Svanström.

  • Emma Bäckström

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.