2015-12-17 16:29

2015-12-17 16:29

Åmålsbo slog polis i ansiktet

LAXARBY

En Åmålsbo åtalas misstänkt för våld och hot mot tjänsteman efter att han i augusti ska både ha slagit och hotat poliser när de skulle omhänderta honom i Laxarby, på vägen mellan Laxarby och Fengersfors.

Patrullen som angreps bestod av två poliser. Den ene blev slagen i ansiktet och båda hotades av Åmålsbon med uttalanden om att han skulle döda dem. Poliserna yrkar på skadestånd på 10 000 kronor respektive 5 000 kronor.

Poliserna skulle hämta mannen enligt lagen om omhändertagande av berusade personer och den åtalade mannen var så påverkad att han varken erkänner eller förnekar brottet.

Patrullen som angreps bestod av två poliser. Den ene blev slagen i ansiktet och båda hotades av Åmålsbon med uttalanden om att han skulle döda dem. Poliserna yrkar på skadestånd på 10 000 kronor respektive 5 000 kronor.

Poliserna skulle hämta mannen enligt lagen om omhändertagande av berusade personer och den åtalade mannen var så påverkad att han varken erkänner eller förnekar brottet.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.