2015-12-16 14:29

2015-12-16 14:29

Det byggs nytt igen på Nygårdsområdet

ÅMÅL: Åkeriföretag och rörfirma storsatsar med nya lokaler

För första gången på länge har två företag dragit i gång byggprojekt på industriområdet Nygård i utkanten av Åmål. Fastigheterna mäter nästan 600 kvadratmeter tillsammans och ska mestadels användas som lager för sand, salt, samt diverse vvs-utrustning.

Längst ut på Industrigatan, alldeles intill E45, håller egenföretagaren Roy Kall på att resa en kombinerad verkstad och lagerlokal för sin vvs-firma. Projektet mäter 280 kvadratmeter och drog i gång i somras, men har tappat lite fart under hösten.

Desto mer aktivitet är det på granntomten. Där håller Jansson & Enokssons Åkeri AB, Jeab, på att färdigställa ett nytt 300 kvadratmeter stort sand- och saltlager.

Skador av vägsalt

För entreprenörskapet svarar Fagerhultarn's Bygg & Schackt AB, med ägaren Per Lundgren i spetsen.

– Målsättningen är vi ska bli klara i januari, säger han.

En förklaring till varför bygget dragit i gång nu är att det gamla lagret delvis har blivit frätskadat av saltet, som används för att motverka halkiga vägar. Stora rostfläckar syns på stolparna som håller uppe plåttaket.

– Vi bygger med betong nertill och trä upptill. Det går inte att kombinera stål och salt, säger Per Lundgren.

Bygget på tomten bredvid är lite mindre till ytan, men ett större steg för ägaren.

– För mig är det här en storsatsning, säger Roy Kall, som räknar med att totalkostnaden kommer att landa någonstans kring en miljon kronor.

Varför bygger du just nu?

– Det kändes bara som om det var dags, ifall jag ville få någonting gjort det över huvudet taget. Man blir inte direkt yngre med åren, säger Roy Kall, som för närvarande hyr in sig i Gamla bryggeriet.

Tanken med Nygårdssatsningen är att det ska ge företaget ökade möjligheter till lagerhållning. På så vis kommer verksamheten att rulla ännu bättre, resonerar ägaren, som själv varit med och rest väggarna.

– Det har inte blivit speciellt mycket gjort under hösten, eftersom jag har haft fullt upp med företaget. Jag måste få in pengar för att kunna fortsätta bygget, säger Roy Kall.

Längst ut på Industrigatan, alldeles intill E45, håller egenföretagaren Roy Kall på att resa en kombinerad verkstad och lagerlokal för sin vvs-firma. Projektet mäter 280 kvadratmeter och drog i gång i somras, men har tappat lite fart under hösten.

Desto mer aktivitet är det på granntomten. Där håller Jansson & Enokssons Åkeri AB, Jeab, på att färdigställa ett nytt 300 kvadratmeter stort sand- och saltlager.

Skador av vägsalt

För entreprenörskapet svarar Fagerhultarn's Bygg & Schackt AB, med ägaren Per Lundgren i spetsen.

– Målsättningen är vi ska bli klara i januari, säger han.

En förklaring till varför bygget dragit i gång nu är att det gamla lagret delvis har blivit frätskadat av saltet, som används för att motverka halkiga vägar. Stora rostfläckar syns på stolparna som håller uppe plåttaket.

– Vi bygger med betong nertill och trä upptill. Det går inte att kombinera stål och salt, säger Per Lundgren.

Bygget på tomten bredvid är lite mindre till ytan, men ett större steg för ägaren.

– För mig är det här en storsatsning, säger Roy Kall, som räknar med att totalkostnaden kommer att landa någonstans kring en miljon kronor.

Varför bygger du just nu?

– Det kändes bara som om det var dags, ifall jag ville få någonting gjort det över huvudet taget. Man blir inte direkt yngre med åren, säger Roy Kall, som för närvarande hyr in sig i Gamla bryggeriet.

Tanken med Nygårdssatsningen är att det ska ge företaget ökade möjligheter till lagerhållning. På så vis kommer verksamheten att rulla ännu bättre, resonerar ägaren, som själv varit med och rest väggarna.

– Det har inte blivit speciellt mycket gjort under hösten, eftersom jag har haft fullt upp med företaget. Jag måste få in pengar för att kunna fortsätta bygget, säger Roy Kall.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.