2015-12-09 12:12

2015-12-09 12:12

Musikskolan satte tonen för julen

ÅMÅL: Finstämd konsert i Åmåls kyrka

Det bjöds på finstämd julmusik när Åmåls musikskola gav konsert i Åmåls kyrka på tisdagen.

Musikskolans elever och lärare har en hektiskt tid i december, där konserterna avlöser varandra. I tisdags kväll var det dags för julkonserten i Åmåls kyrka, där några av musikskolans äldsta elever framfördes julmusik och klassisk musik i en finstämd. blandning. Den äldre barnkören, under ledning av Ellinor Wiman deltog.

Trots ruskväder utanför blev det julstämning inne i kyrkan, när ungdomarna och deras elever bjöd på såväl solostycken, som musik för varierande typer av ensembler. Gitarr och sång, flöjt, trombon, piano, saxofon och körsång avlöste varandra.

Den kommunala musikskolan har funnits i Åmål i över 50 år, och genom åren utbildat många många musiker.

– 1962 togs beslut om att en kommunal musikskola skulle inträttas i Åmål, säger kommunens kulturchef Stefan Jacobson, som var kvällens konferencier.

Musikskolans elever och lärare har en hektiskt tid i december, där konserterna avlöser varandra. I tisdags kväll var det dags för julkonserten i Åmåls kyrka, där några av musikskolans äldsta elever framfördes julmusik och klassisk musik i en finstämd. blandning. Den äldre barnkören, under ledning av Ellinor Wiman deltog.

Trots ruskväder utanför blev det julstämning inne i kyrkan, när ungdomarna och deras elever bjöd på såväl solostycken, som musik för varierande typer av ensembler. Gitarr och sång, flöjt, trombon, piano, saxofon och körsång avlöste varandra.

Den kommunala musikskolan har funnits i Åmål i över 50 år, och genom åren utbildat många många musiker.

– 1962 togs beslut om att en kommunal musikskola skulle inträttas i Åmål, säger kommunens kulturchef Stefan Jacobson, som var kvällens konferencier.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.