2015-12-07 08:58

2015-12-07 08:58

Japansk flamenco dansades i Åmål

ÅMÅL: Internationell artist bor i Värmlands Nysäter

Eldigt. Japanska flamencodansaren Shiho Tokuda var överraskningsgästen på festen för internationella frivilligdagen i Åmål.
Det blev lite fläkt av den internationella världen i Kulturmagasinet.

Lördagens lucka i Åmåls julkalender var något alldeles extra. Samverket bjöd på fest i Kulturmagasinet i lördags och meningen är ju att hela evenemanget ska vara en överraskning. Men arrangören, med Åsa Bodmark i spetsen, hade svårt att hålla helt tyst, för det var ett fantastiskt litet program de hade att bjuda på.

Samverket samverkade denna gång med Röda Korset, ABF, Studieförbundet Vuxenskolan och Åmåls kommun om arrangemanget. Samverket hade också fått 7500 kronor i bidrag av Swedbank, för att kunna genomföra programmet.

Det bjöds på fika, gulaschshoppa, internationella bakverk och godis i Kulturmagasinet. Det var modevisning för Kupans second hand-kläder och givetvis också färsäljning.

Fiskdamm och tipspromenad var annat som bjöds.

- Vi gör det här för att uppmärksamma alla frivilliga som jobbar i Åmåls kommun, säger Åsa Bodmark,verksamhetsansvarig på Samverket.

Stefan och Britta Löwenborg stod för en del av underhållning, bland annat genom att tolka Hasse ”Kvinnaböske”Andersson.

Eftermiddagens stora överraskning var annars den japanska flamencodansaren Shiho Tokuda, som bjöd på fanstastik flamenco. Tokuda är 33 år och föddes i Kagoshima i Japan. Nu bor hon i Värmlands Nysäter, tillsammans med sin make Lars Josephsen, som också fungerar som manager.

I Kulturmagasinet bjöd hon på en 20 minuters eldig uppvisning, till förinspelad musik. Dansen vfar intensiv och klackarna smattrade mot scengolvet. Publiken uppskattade dansen och efter den bejublade uppvisningen, bjöd Shiho Takuda på några råd.

- Takten är väldigt viktig i flamenco, berättade hon och visade olika handklappningar.

Shiho Tokuda har dansat flamenco i tio år, studerat i Spanien och turnerat i Europa, Japan, Skandinavien och på Kuba.

- Det är första gången jag är i Åmål och det känns roligt. Det finns planer på att jag ska återvända och ha kursverksamhet här, säger Shiho Tokuda.

Under nästa år fortsätter hon turnera i Skandinavien och Japan.

Mat och fika bjöds på Kulturmagasinet under Samverkets lucköppning.

Lördagens lucka i Åmåls julkalender var något alldeles extra. Samverket bjöd på fest i Kulturmagasinet i lördags och meningen är ju att hela evenemanget ska vara en överraskning. Men arrangören, med Åsa Bodmark i spetsen, hade svårt att hålla helt tyst, för det var ett fantastiskt litet program de hade att bjuda på.

Samverket samverkade denna gång med Röda Korset, ABF, Studieförbundet Vuxenskolan och Åmåls kommun om arrangemanget. Samverket hade också fått 7500 kronor i bidrag av Swedbank, för att kunna genomföra programmet.

Det bjöds på fika, gulaschshoppa, internationella bakverk och godis i Kulturmagasinet. Det var modevisning för Kupans second hand-kläder och givetvis också färsäljning.

Fiskdamm och tipspromenad var annat som bjöds.

- Vi gör det här för att uppmärksamma alla frivilliga som jobbar i Åmåls kommun, säger Åsa Bodmark,verksamhetsansvarig på Samverket.

Stefan och Britta Löwenborg stod för en del av underhållning, bland annat genom att tolka Hasse ”Kvinnaböske”Andersson.

Eftermiddagens stora överraskning var annars den japanska flamencodansaren Shiho Tokuda, som bjöd på fanstastik flamenco. Tokuda är 33 år och föddes i Kagoshima i Japan. Nu bor hon i Värmlands Nysäter, tillsammans med sin make Lars Josephsen, som också fungerar som manager.

I Kulturmagasinet bjöd hon på en 20 minuters eldig uppvisning, till förinspelad musik. Dansen vfar intensiv och klackarna smattrade mot scengolvet. Publiken uppskattade dansen och efter den bejublade uppvisningen, bjöd Shiho Takuda på några råd.

- Takten är väldigt viktig i flamenco, berättade hon och visade olika handklappningar.

Shiho Tokuda har dansat flamenco i tio år, studerat i Spanien och turnerat i Europa, Japan, Skandinavien och på Kuba.

- Det är första gången jag är i Åmål och det känns roligt. Det finns planer på att jag ska återvända och ha kursverksamhet här, säger Shiho Tokuda.

Under nästa år fortsätter hon turnera i Skandinavien och Japan.

Mat och fika bjöds på Kulturmagasinet under Samverkets lucköppning.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.