2015-12-07 16:15

2015-12-07 16:15

Barnteater och tomtebesök i Ånimskog

JULEN: Julmarknad med bröd skådespel

I Ånimskog arrangerades julmarknaden av bygdegårdsföreningen och hembygdsföreningen. Loppisgrejer och hantverk fanns till försäljning. Barnteatergruppen hade sin första föreställning och tomten kom på besök.

Till skillnad från många liknande arrangemang fanns det inte bara hantverk till försäljning. Det fanns gott om loppisföremål i lokalen. Varje vrå var maximalt utnyttjad.

Grane IK bjöd gästerna på glögg. Bland borden med loppisgrejer och hantverk fanns också ett lotteri och möjlighet att skriva upp sig för att bli en del av Ånimskogs satsning på fibernät.

Den nystartade barnteatergruppen I Ånimskog gjorde under julmarknaden dagen sin första föreställning. Shoppandet stannade upp för en stund när besökarna samlades framför scenen.

Publikenbjöds på en musikal med klassiska jullåtar. Både omgjorde och i originalversion. Föreställningens sensmoral var att julen är till för alla. Historien gestaltades av att allt från katter till lucior och pepparkaksgubbar, som alla fick sin tid i rampljuset.

När barnens stämmor och publikens applåder hade tonat ut, var det dags för tomten att komma på besök. Alla barn fick godispåsar och några passade på att ta en bild tillsammans med den skäggbeklädda mannen.

Ett stenkast från bygdegården hade hembygdsföreningen i Ånimskog sin traditionella servering av gröt och skinksmörgås. Den lilla stugan var vackert pyntad. Ett ljusnät i taket fungerade som stjärnhimmel och i den öppna spisen sprakade en brasa mysigt.

Grötserveringen var välbesökt och flera av gästerna uttryckte sin uppskattning över den stämningsfulla miljön.

Till skillnad från många liknande arrangemang fanns det inte bara hantverk till försäljning. Det fanns gott om loppisföremål i lokalen. Varje vrå var maximalt utnyttjad.

Grane IK bjöd gästerna på glögg. Bland borden med loppisgrejer och hantverk fanns också ett lotteri och möjlighet att skriva upp sig för att bli en del av Ånimskogs satsning på fibernät.

Den nystartade barnteatergruppen I Ånimskog gjorde under julmarknaden dagen sin första föreställning. Shoppandet stannade upp för en stund när besökarna samlades framför scenen.

Publikenbjöds på en musikal med klassiska jullåtar. Både omgjorde och i originalversion. Föreställningens sensmoral var att julen är till för alla. Historien gestaltades av att allt från katter till lucior och pepparkaksgubbar, som alla fick sin tid i rampljuset.

När barnens stämmor och publikens applåder hade tonat ut, var det dags för tomten att komma på besök. Alla barn fick godispåsar och några passade på att ta en bild tillsammans med den skäggbeklädda mannen.

Ett stenkast från bygdegården hade hembygdsföreningen i Ånimskog sin traditionella servering av gröt och skinksmörgås. Den lilla stugan var vackert pyntad. Ett ljusnät i taket fungerade som stjärnhimmel och i den öppna spisen sprakade en brasa mysigt.

Grötserveringen var välbesökt och flera av gästerna uttryckte sin uppskattning över den stämningsfulla miljön.

  • Angelica Janson