2015-12-03 13:52

2015-12-03 13:52

Klassiska sånger och popmedley

MUSIK: Åmål Concert Band ger julkonsert i kyrkan

Närmare 50 musiker ingår numera i Åmål Concert Band, som på lördagskvällen ger en julkonsert i Åmåls kyrka. Programmet innehåller allt från ”Stilla natt” till ”Last christmas”

– Den här gången har vi med ganska många soloframträdanden och mindre instrumentalgrupper, säger flöjtisten Charlotte Ellénius, och nämner som exempel inslag med trumpetaren Jörgen Johansson, saxofonisten Simon Bertilsson respektive trombonisten Emil Ellénius.

Varierade åldrar

Åmål Concert Band bildades för några år sedan genom en sammanslagning av stadsmusikkåren och orkestrar från den kommunala musikskolan. De yngsta medlemmarna är omkring 12 år, medan de äldsta har kommit en bit in i pensionsåldern.

– Vi kommer att framföra både traditionell julmusik och poppiga arrangemang, berättar Charlotte Ellénius.

Bland de lite modernare låtarna finns bland andra 1980-tals favoriten ”Last christmas” och John Lennons ”Happy christmas (War is over)”. Dessa har vävts samman i ett fartfyllt potpurri, som medvetet bryter av mot de traditionella stämningshöjarna av typen ”Stilla natt” och ”Hosianna, Davids son”.

– Egentligen är kvällens konsert bara startskottet för vårt julfirande, säger Charlotte Ellénius, och syftar på att musikskolan ger en egen julkonsert i kyrkan på tisdag.

Då medverkar cirka 40 musiker och sångare.

– Den här gången har vi med ganska många soloframträdanden och mindre instrumentalgrupper, säger flöjtisten Charlotte Ellénius, och nämner som exempel inslag med trumpetaren Jörgen Johansson, saxofonisten Simon Bertilsson respektive trombonisten Emil Ellénius.

Varierade åldrar

Åmål Concert Band bildades för några år sedan genom en sammanslagning av stadsmusikkåren och orkestrar från den kommunala musikskolan. De yngsta medlemmarna är omkring 12 år, medan de äldsta har kommit en bit in i pensionsåldern.

– Vi kommer att framföra både traditionell julmusik och poppiga arrangemang, berättar Charlotte Ellénius.

Bland de lite modernare låtarna finns bland andra 1980-tals favoriten ”Last christmas” och John Lennons ”Happy christmas (War is over)”. Dessa har vävts samman i ett fartfyllt potpurri, som medvetet bryter av mot de traditionella stämningshöjarna av typen ”Stilla natt” och ”Hosianna, Davids son”.

– Egentligen är kvällens konsert bara startskottet för vårt julfirande, säger Charlotte Ellénius, och syftar på att musikskolan ger en egen julkonsert i kyrkan på tisdag.

Då medverkar cirka 40 musiker och sångare.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.