2015-12-02 17:43

2015-12-02 17:43

"Trygg i att vården fungerar"

Kommunstyrelsens andre vice ordförande Anne Sörqvist (C) och fullmäktigeledamoten Christer Törnell (KD) deltog på mötet med delar av primärvårdstyrelsen i tisdags och de känner ingen oro efter Närhälsans besked.

– Det var ett bra möte, säger Sörqvist.

Christer Törnell och Anne Sörqvist var nöjda med informationen som gavs på tisdagens möte med delar av primärvårdsstyrelsen.

– Personligen känner jag mig trygg i att vården kommer att fungera i Åmål, kanske till och med bättre än tidigare, säger Sörqvist.

Hon har erfarenheter från vården och från arbetet på Närhälsans vårdcentral.

– Det har varit en instabil organisation, med folk som slutar och tjänster som hela tiden måste ersättas. Efter de förutsättningar som råder så var beslutet nödvändigt. Nu får en ny aktör tillfälle att komma in, säger Anne Sörqvist.

”Mer inflytande”

Christer Törnell svarar så här på frågan om varför det kan vara lättare för en privat aktör att nå lönsamhet på en vårdcentral:

– Det blir kortare beslutsvägar och därmed får de anställda mer inflytande. Det tror jag gör att läkare som anställs också vill stanna. Men det är viktigt nu att man verkligen tar hand personalen under övergångsperioden, så att den vill vara kvar tills nästa part tar över, säger Törnell.

Christer Törnell och Anne Sörqvist var nöjda med informationen som gavs på tisdagens möte med delar av primärvårdsstyrelsen.

– Personligen känner jag mig trygg i att vården kommer att fungera i Åmål, kanske till och med bättre än tidigare, säger Sörqvist.

Hon har erfarenheter från vården och från arbetet på Närhälsans vårdcentral.

– Det har varit en instabil organisation, med folk som slutar och tjänster som hela tiden måste ersättas. Efter de förutsättningar som råder så var beslutet nödvändigt. Nu får en ny aktör tillfälle att komma in, säger Anne Sörqvist.

”Mer inflytande”

Christer Törnell svarar så här på frågan om varför det kan vara lättare för en privat aktör att nå lönsamhet på en vårdcentral:

– Det blir kortare beslutsvägar och därmed får de anställda mer inflytande. Det tror jag gör att läkare som anställs också vill stanna. Men det är viktigt nu att man verkligen tar hand personalen under övergångsperioden, så att den vill vara kvar tills nästa part tar över, säger Törnell.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.