2015-12-01 16:13

2015-12-01 16:13

Körkortslös man stoppad två gånger

ÅMÅL

En 31-årig man döms att betala totalt 4 900 kronor i böter olovlig körning respektive grov olovlig körning.

Först stoppades mannen, som inte har något svenskt körkort, av polis på Skaraborgsvägen i Skara, sedan åkte han fast igen vid en trafikkontroll på E45 utanför Åmål. Mannen nekar till brotten, eftersom han har ett spanskt körkort. Men kortet är inte giltigt i Sverige, enligt Transportstyrelsen.

Först stoppades mannen, som inte har något svenskt körkort, av polis på Skaraborgsvägen i Skara, sedan åkte han fast igen vid en trafikkontroll på E45 utanför Åmål. Mannen nekar till brotten, eftersom han har ett spanskt körkort. Men kortet är inte giltigt i Sverige, enligt Transportstyrelsen.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.