2015-11-30 09:03

2015-11-30 09:03

Fem olika föreningar belönades

ÅMÅL: Fick dela på 30 000 kronor

Swedbank i Åmål har delat ut 30 000 kronor i initiativrättspengar till fem lokala föreningar. De största mottagarna är Öfolket och Samverket, som ska använda sina checkar till brandsäkring respektive underhållning.

Till skillnad från de årliga idrottsstipendier som Sparbanksstiftelsen Väst delar ut går det inte att ansöka om bidrag till initiativrätt. Beslut om utdelning sker i samverkan mellan banken och stiftelsens huvudmän på respektive orter.

På Stadshotellet

Den här gången anser Swedbank i Åmål att Öfolket, Samverket, idrottsföreningen Spring, Åmålsortens hembygdsförening och Tösse bygdegårdsförening har gjort sig mest förtjänta av ekonomiska tillskott. Föreningarna har fått dela på totalt 30 000 kronor, som överlämnades vid en ceremoni på Åmåls stadshotell i torsdags.

Ska vidareutveckla

Den enskilt största summan, 10 000 kronor, går till Öfolket, som håller på att rusta upp Storön i Tössebäckens skärgård. Tidigare har föreningen helrenoverat själva boningshuset på ön och nu är det dags för brandsäkring, vilket bankpengarna ska gå till.

Näst mest pengar, 7 500 kronor, fick frivilligcentralen Samverket. Redan på lördag, den 5 december, ska organisationen sätta sprätt på pengarna i samband med den internationella frivilligdagen. Bidraget är öronmärkt för underhållning under dagen, som en hyllning till alla frivilliga krafter.

Åmålsortens hembygdsförening och Tösse bygdegårdsförening har fått 5 000 kronor vardera.

Handikappanpassas

Medan hembygdsföreningen ska använda sitt bidrag till att utveckla verksamheten bland de kulturhistoriska byggnaderna i Örnäsparken ska bygdegårdsförenigen göra sin lokal mer handikappanpassad.

Den femte och sista mottagaren är sektionen Ikapp i idrottsföreningen Spring, som bedriver träning för personer med intellektuell och fysisk funktionsnedsättning av olika slag. Sektionen har fått 2 500 kronor för att vidareutveckla sin verksamhet. Bland annat brukar föreningen varje år delta i Göteborgsvarvet special.

Till skillnad från de årliga idrottsstipendier som Sparbanksstiftelsen Väst delar ut går det inte att ansöka om bidrag till initiativrätt. Beslut om utdelning sker i samverkan mellan banken och stiftelsens huvudmän på respektive orter.

På Stadshotellet

Den här gången anser Swedbank i Åmål att Öfolket, Samverket, idrottsföreningen Spring, Åmålsortens hembygdsförening och Tösse bygdegårdsförening har gjort sig mest förtjänta av ekonomiska tillskott. Föreningarna har fått dela på totalt 30 000 kronor, som överlämnades vid en ceremoni på Åmåls stadshotell i torsdags.

Ska vidareutveckla

Den enskilt största summan, 10 000 kronor, går till Öfolket, som håller på att rusta upp Storön i Tössebäckens skärgård. Tidigare har föreningen helrenoverat själva boningshuset på ön och nu är det dags för brandsäkring, vilket bankpengarna ska gå till.

Näst mest pengar, 7 500 kronor, fick frivilligcentralen Samverket. Redan på lördag, den 5 december, ska organisationen sätta sprätt på pengarna i samband med den internationella frivilligdagen. Bidraget är öronmärkt för underhållning under dagen, som en hyllning till alla frivilliga krafter.

Åmålsortens hembygdsförening och Tösse bygdegårdsförening har fått 5 000 kronor vardera.

Handikappanpassas

Medan hembygdsföreningen ska använda sitt bidrag till att utveckla verksamheten bland de kulturhistoriska byggnaderna i Örnäsparken ska bygdegårdsförenigen göra sin lokal mer handikappanpassad.

Den femte och sista mottagaren är sektionen Ikapp i idrottsföreningen Spring, som bedriver träning för personer med intellektuell och fysisk funktionsnedsättning av olika slag. Sektionen har fått 2 500 kronor för att vidareutveckla sin verksamhet. Bland annat brukar föreningen varje år delta i Göteborgsvarvet special.