2015-11-28 13:02

2015-11-28 13:02

Sven Skalstad blev hederskarl i Dalsland

DALSLAND: Årsblot i Högsäter

Sven Skalstad från Åmål utsågs till hederskarl i Dalslands Skogskarlar, när orienteringens stödförening höll årsmöte i Högsäter.

Karlarna drog genom grov granskog till elden på furubevuxen ås till årsmötet. Handskakning, fläskstekning, historier bidrog till värme i den kalla vindstilla aftonen. Talman Sven Carlsson hyllade 80-åringarna och därmed nya hederskarlar Bengt Carlsson och Sven Skalstad. Parentation med värdig ljusceremoni hölls för Gösta Nilsson och Uno Johansson som avlidit under året vidtog, innan de nya kallades in var för sig till gammelkarlarnas granskning. Torbjörn Aronsson, Dals Rostock, och Mikael Johansson, Bäckefors, kom prydliga i äkta skogskarlsutrustning.

Efter dåliga svar på karlarnas frågor men bättre prestationer orienteringsmässigt enades karlarna att de två nyskalingarna funnits värdiga att upptas i Dalslands Skogskarlars Klubb. Efter hövitsmannens mäktiga hälsning från skogens alla hörn och svärjande av Skogskarlarnas ed, dubbades de två till skogskarlar. Till stenåldersmän dubbades Karl-Gunnar Rundström och Nils-Olof Johansson. För ledargärning pryddes Bengt Zetterberg med skogskarlarnas silvermärke. Klockringning från Högsäters kyrka och karlarnas fasta framförande av nationalsången avrundade samlingen i skogen.

Efter värmande soppa i Allégården vidtog förhandlingar. Årskrönikan, rapporter och det ekonomiska läget fick karlarnas gillande. Det fick också Dalslands SKK:s historia på USB-minne, som lagts in av Sven Skalstad.

Hedersmannen Skalstad passade på att avsäga sig präntaruppdraget och Bengt Zetterberg valdes.

Pris utdelades också till klubbarna för ungdomarnas deltagande i O-ligan. Här har OK Skärmen varit flitigast.

Karlarna drog genom grov granskog till elden på furubevuxen ås till årsmötet. Handskakning, fläskstekning, historier bidrog till värme i den kalla vindstilla aftonen. Talman Sven Carlsson hyllade 80-åringarna och därmed nya hederskarlar Bengt Carlsson och Sven Skalstad. Parentation med värdig ljusceremoni hölls för Gösta Nilsson och Uno Johansson som avlidit under året vidtog, innan de nya kallades in var för sig till gammelkarlarnas granskning. Torbjörn Aronsson, Dals Rostock, och Mikael Johansson, Bäckefors, kom prydliga i äkta skogskarlsutrustning.

Efter dåliga svar på karlarnas frågor men bättre prestationer orienteringsmässigt enades karlarna att de två nyskalingarna funnits värdiga att upptas i Dalslands Skogskarlars Klubb. Efter hövitsmannens mäktiga hälsning från skogens alla hörn och svärjande av Skogskarlarnas ed, dubbades de två till skogskarlar. Till stenåldersmän dubbades Karl-Gunnar Rundström och Nils-Olof Johansson. För ledargärning pryddes Bengt Zetterberg med skogskarlarnas silvermärke. Klockringning från Högsäters kyrka och karlarnas fasta framförande av nationalsången avrundade samlingen i skogen.

Efter värmande soppa i Allégården vidtog förhandlingar. Årskrönikan, rapporter och det ekonomiska läget fick karlarnas gillande. Det fick också Dalslands SKK:s historia på USB-minne, som lagts in av Sven Skalstad.

Hedersmannen Skalstad passade på att avsäga sig präntaruppdraget och Bengt Zetterberg valdes.

Pris utdelades också till klubbarna för ungdomarnas deltagande i O-ligan. Här har OK Skärmen varit flitigast.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.