2015-11-27 17:28

2015-11-27 17:28

Vård och omsorg lämnar in skrivelse till regionen

ÅMÅL: Nämnden vill peka på konsekvenserna av vårdcentralsbeslutet

Konsekvenser. Vård- och omsorgsnämnden i Åmål lämnar in en skrivelse till Västra Götalandsregionen med anledning av beslutet att lägga ned Närhälsans vårdcentral.
– Vi vill peka på stora konsekvenser för oss, säger ordförande Ewa Arvidsson (S).

Åmåls kommun samarbetar med båda de lokala vårdcentralerna, genom bland annat hemsjukvården, hemtjänsten, individ- och familjeomsorgen och familjecentralen.

Vård- och omsorgsnämnden oroas därför för vad som händer med de etablerade verksamheterna, kontakterna och kanalerna i och med att primärvårdsstyrelsen beslutat att lägga ned Västra Götalandsregionens vårdcentral på Ekbacken.

Många äldre listade

– Vi har ett jättenära samarbete med primärvården. Dessutom är många äldre listade på Närhälsans vårdcentral, säger ordförande Ewa Arvidsson (S).

Vård- och omsorgsnämnden har gett förvaltningen att ta fram en skrivelse som kommer att undertecknas av ordförande Ewa Arvidsson (S) och förvaltningschefen Jan-Erik Samuelsson. Den kommer att skickas in till Västra Götalandsregionen inom den närmaste veckan.

– Vi vill beskriva konsekvenserna för vår del, säger Ewa Arvidsson, som bedömer att nedläggningen kan få stor påverkan på vård- och omsorgsnämndens verksamhet.

Primärvårdsstyrelsen kommer till Åmål på tisdag och har då bjudit in politiker och representanter för handikapprådet, pensionärsrådet och pensionärsföreningarna SPF Åmåliterna och PRO Åmål. Då har inte Ewa Arvidsson möjlighet att närvara, utan hon ersätts av Cecilia Gustafsson (S).

– Handikapprådet och pensionärsrådet är fristående organisationer och jag hoppas att de skickar in egna skrivelser, säger Ewa Arvidsson.

Åmåls kommun samarbetar med båda de lokala vårdcentralerna, genom bland annat hemsjukvården, hemtjänsten, individ- och familjeomsorgen och familjecentralen.

Vård- och omsorgsnämnden oroas därför för vad som händer med de etablerade verksamheterna, kontakterna och kanalerna i och med att primärvårdsstyrelsen beslutat att lägga ned Västra Götalandsregionens vårdcentral på Ekbacken.

Många äldre listade

– Vi har ett jättenära samarbete med primärvården. Dessutom är många äldre listade på Närhälsans vårdcentral, säger ordförande Ewa Arvidsson (S).

Vård- och omsorgsnämnden har gett förvaltningen att ta fram en skrivelse som kommer att undertecknas av ordförande Ewa Arvidsson (S) och förvaltningschefen Jan-Erik Samuelsson. Den kommer att skickas in till Västra Götalandsregionen inom den närmaste veckan.

– Vi vill beskriva konsekvenserna för vår del, säger Ewa Arvidsson, som bedömer att nedläggningen kan få stor påverkan på vård- och omsorgsnämndens verksamhet.

Primärvårdsstyrelsen kommer till Åmål på tisdag och har då bjudit in politiker och representanter för handikapprådet, pensionärsrådet och pensionärsföreningarna SPF Åmåliterna och PRO Åmål. Då har inte Ewa Arvidsson möjlighet att närvara, utan hon ersätts av Cecilia Gustafsson (S).

– Handikapprådet och pensionärsrådet är fristående organisationer och jag hoppas att de skickar in egna skrivelser, säger Ewa Arvidsson.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.