2015-11-27 12:19

2015-11-27 12:19

Bodmark (S) tar timeout

ÅMÅL: Barbro Axelsson går in som ordförande i bygg- och miljönämnden

Wilhelm Bodmark (S), ledamot i kommunstyrelsen och ordförande i bygg- och miljönämnden, gör ett uppehåll i det politiska arbetet i Åmål. Barbro Axelsson (S) går in som bygg- och miljöordförande till den 1 april.

Wilhelm Bodmark (S) tar politisk timeout från sina uppdrag i Åmåls kommun. Han behöver under en period koncentrera sig på sina studier på Göteborgs universitet. Hans tyngsta uppdrag i kommunen är ledamot i kommunfullmäktige, ledamot i kommunstyrelsen och ordförande i bygg- och miljönämnden. Uppehållet kommer att vara till den 1 april.

I kommunstyrelsen och kommunfullmäktige kommer de ordinarie ersättarna att tjänstgöra. I bygg- och miljönämnden säger reglementet att en ny ordförande ska utses när ordinarie ordförande blir borta en längre tid. Barbro Axelsson (S) går därför in som ordförande i nämnden.

– Det här är inget konstigt. Vi visste om det. Wilhelm Bodmark var tydlig redan när han fick frågan om uppdragen att det kunde bli så här, säger kommunstyrelsens ordförande Michael Karlsson (S).

Han ser det som förnuftigt och ansvarsfullt att ta en paus när studierna går in i en intensiv period.

– Det är mycket tentor. Sånt här händer. Man ska inte behöva bli knäckt av sina uppdrag.

Wilhelm Bodmark (S) tar politisk timeout från sina uppdrag i Åmåls kommun. Han behöver under en period koncentrera sig på sina studier på Göteborgs universitet. Hans tyngsta uppdrag i kommunen är ledamot i kommunfullmäktige, ledamot i kommunstyrelsen och ordförande i bygg- och miljönämnden. Uppehållet kommer att vara till den 1 april.

I kommunstyrelsen och kommunfullmäktige kommer de ordinarie ersättarna att tjänstgöra. I bygg- och miljönämnden säger reglementet att en ny ordförande ska utses när ordinarie ordförande blir borta en längre tid. Barbro Axelsson (S) går därför in som ordförande i nämnden.

– Det här är inget konstigt. Vi visste om det. Wilhelm Bodmark var tydlig redan när han fick frågan om uppdragen att det kunde bli så här, säger kommunstyrelsens ordförande Michael Karlsson (S).

Han ser det som förnuftigt och ansvarsfullt att ta en paus när studierna går in i en intensiv period.

– Det är mycket tentor. Sånt här händer. Man ska inte behöva bli knäckt av sina uppdrag.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.