2015-11-26 14:52

2015-11-26 14:52

Ögongodis som klappar

ÅMÅL: Keramik, glas och textil från Värmland ställs ut i konsthallen

Fyra hantverkare från Arvika fyller Åmåls konsthall. Utställningen öppnar i dag och innehåller allt från grekisk mytologi till lekfull keramik.
– Jag tror att glaskulorna försvinner först, säger huvudarrangören Kerstin Nilsson.

Varje år anordnar föreningen Konstbild -82 en decemberutställning med tydligt inslag av marknad. Det handlar helt enkelt om att få så många Åmålsbor som möjligt till att spendera en del av sin julklappsbudget på dekorativt hantverk.

Den här gången har föreningen bjudit in fyra hantverkare från Arvika: Gunilla Brander-Smedberg, Jonas Lindström, Ulla Nilsson och Louise Olsson.

– De är alla väldigt uppskattade och populära. Vi har försökt få hit dem i flera år utan att lyckas, säger Kerstin Nilsson, ordförande för Konstbild -82.

Det mest iögonfallande verket, både vad gäller antal delar och belopp på prislappen, är en installation av Jonas Lindström. Han har placerat ut knappt 100 keramikskålar i en rektangel. Varje skål innehåller ett litet stenhus.

Det enda verket som inte har ett fast pris är en bildsvit skapad av väverskan Gunilla Brander-Smedberg. Alla motiv skildrar på ett eller annat sätt den fiktive grekiske hjälten Pelops, som enligt myten styckades av sin far och återupplivades av gudarna.

Varje år anordnar föreningen Konstbild -82 en decemberutställning med tydligt inslag av marknad. Det handlar helt enkelt om att få så många Åmålsbor som möjligt till att spendera en del av sin julklappsbudget på dekorativt hantverk.

Den här gången har föreningen bjudit in fyra hantverkare från Arvika: Gunilla Brander-Smedberg, Jonas Lindström, Ulla Nilsson och Louise Olsson.

– De är alla väldigt uppskattade och populära. Vi har försökt få hit dem i flera år utan att lyckas, säger Kerstin Nilsson, ordförande för Konstbild -82.

Det mest iögonfallande verket, både vad gäller antal delar och belopp på prislappen, är en installation av Jonas Lindström. Han har placerat ut knappt 100 keramikskålar i en rektangel. Varje skål innehåller ett litet stenhus.

Det enda verket som inte har ett fast pris är en bildsvit skapad av väverskan Gunilla Brander-Smedberg. Alla motiv skildrar på ett eller annat sätt den fiktive grekiske hjälten Pelops, som enligt myten styckades av sin far och återupplivades av gudarna.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.