2015-11-23 19:16

2015-11-23 19:16

Rehabmottagningen har öppet hus

ÅMÅL: Sjukgymnaster och arbetsterapeuter visar verksamheten

Mitt i turbulensen hos grannen och samarbetspartnern Närhälsans vårdcentral i Åmål, bjuder sjukgymnasterna och arbetsterapeuterna på rehabmottagningen in till öppet hus för att visa verksamheten.

Närhälsans rehabmottagning ligger liksom vårdcentralen på Ekbacken. Den drivs av Västra Götalandsregionen, har ett nära samarbete med vårdcentralen och delar bland annat ingång och reception, men är fristående.

Sju personer

Rehabmottagningen, det som tidigare hette sjukgymnastiken, organiserades om i samband med att det fria vårdvalet infördes för drygt ett år sedan. I dag arbetar där fem sjukgymnaster/fysioterapeuter och två arbetsterapeuter. De kommer alla att finnas på plats för att presentera sig, visa runt och svara på frågor i dag, torsdag, när det i eftermiddag är öppet hus

Även enhetschefen Anne Lundström från Färgelanda, som ansvarar för rehabmottagningarna i Dalsland, deltar och hälsar besökarna välkomna.

Visade lokalerna

Förra gången rehabmottagningen hade öppet hus var det för att visa sina nyrenoverade lokaler. Det var samtidigt som ingången flyttades från Skolgatan till Södra långgatan. Den här gången är det själva verksamheten som står i centrum: hur det fungerar med bland annat behandling, träning och hjälpmedel.

– Vi sjukgymnaster poängterar träning i allt högre grad, säger Ingrid Christensen, som arbetar på rehabmottagningen.

Få upp ögonen

Efter att det fria vårdvalet utvidgades är rehabmottagningarna konkurrensutsatta på samma vis som vårdcentralerna. Remisskravet är också borttaget sedan många år.

– Vårt öppna hus vänder sig till alla invånare i Åmål, både till dem som är patienter och de som inte är det. Vi vill gärna att fler får upp ögonen för oss, säger Ingrid Christensen.

Närhälsans rehabmottagning ligger liksom vårdcentralen på Ekbacken. Den drivs av Västra Götalandsregionen, har ett nära samarbete med vårdcentralen och delar bland annat ingång och reception, men är fristående.

Sju personer

Rehabmottagningen, det som tidigare hette sjukgymnastiken, organiserades om i samband med att det fria vårdvalet infördes för drygt ett år sedan. I dag arbetar där fem sjukgymnaster/fysioterapeuter och två arbetsterapeuter. De kommer alla att finnas på plats för att presentera sig, visa runt och svara på frågor i dag, torsdag, när det i eftermiddag är öppet hus

Även enhetschefen Anne Lundström från Färgelanda, som ansvarar för rehabmottagningarna i Dalsland, deltar och hälsar besökarna välkomna.

Visade lokalerna

Förra gången rehabmottagningen hade öppet hus var det för att visa sina nyrenoverade lokaler. Det var samtidigt som ingången flyttades från Skolgatan till Södra långgatan. Den här gången är det själva verksamheten som står i centrum: hur det fungerar med bland annat behandling, träning och hjälpmedel.

– Vi sjukgymnaster poängterar träning i allt högre grad, säger Ingrid Christensen, som arbetar på rehabmottagningen.

Få upp ögonen

Efter att det fria vårdvalet utvidgades är rehabmottagningarna konkurrensutsatta på samma vis som vårdcentralerna. Remisskravet är också borttaget sedan många år.

– Vårt öppna hus vänder sig till alla invånare i Åmål, både till dem som är patienter och de som inte är det. Vi vill gärna att fler får upp ögonen för oss, säger Ingrid Christensen.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.