2015-11-23 12:56

2015-11-23 12:57

Erfarna infallsvinklar

ÅMÅL: Lasse Mattilla föreläser om utanförskap på Kulturhuset

Genom sin idrottskarriär och sitt yrkesliv har Lasse Mattila lärt sig hur viktig en vuxen kan vara i barns och ungdomars liv. På torsdag föreläser han på Kulturhuset i Åmål under rubriken ”Att förebygga livslångt utanförskap”.

Hur många barn och ungdomar lever egentligen i utanförskap? vad tar sig tillståndet för uttryck och vad kostar det för samhället i längden? Det är bara några av alla frågor och infallsvinklar som kommer att tas upp på Kulturhuset när Lasse Mattilla gästar Åmål.

För vissa är Ljungskilebon Mattilla fortfarande mest känd för sin tid som professionell fotbollsspelare. Men sedan han lade bollen och skorna på hyllan har han bland annat arbetat som socialsekreterare, skolkurator och ledare inom offentlig sektor.

Viktigt på riktigt

Den breda erfarenheten har gjort Lasse Mattilla till en populär föreläsare med uppdrag över hela Norden. Överallt betonar han hur viktigt det är att vuxna, på riktigt, är tillgängliga för de barn och ungdomar som är i behov av extra stöd för att inte hamna utanför.

Hur många barn och ungdomar lever egentligen i utanförskap? vad tar sig tillståndet för uttryck och vad kostar det för samhället i längden? Det är bara några av alla frågor och infallsvinklar som kommer att tas upp på Kulturhuset när Lasse Mattilla gästar Åmål.

För vissa är Ljungskilebon Mattilla fortfarande mest känd för sin tid som professionell fotbollsspelare. Men sedan han lade bollen och skorna på hyllan har han bland annat arbetat som socialsekreterare, skolkurator och ledare inom offentlig sektor.

Viktigt på riktigt

Den breda erfarenheten har gjort Lasse Mattilla till en populär föreläsare med uppdrag över hela Norden. Överallt betonar han hur viktigt det är att vuxna, på riktigt, är tillgängliga för de barn och ungdomar som är i behov av extra stöd för att inte hamna utanför.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.