2015-11-23 12:57

2015-11-23 12:57

Dick Harrison föreläser om högaktuellt ämne

ÅMÅL: Tv-känd historieprofessor gästar Karlbergsgymnasiet

Hur har migrationen tidigare påverkat Sveriges utveckling och vad kan den att få för konsekvenser framöver? Det är grundfrågan när historieprofessor Dick Harrison föreläser på Karlbergsteatern i Åmål på onsdagskvällen.

Många har stiftat bekantskap med Dick Harrison genom tv och radio. Där har han bland annat kunnat ses i underhållningsprogram som ”På spåret” och i lättsamma vetenskapsproduktioner med historiskt innehåll.

Till vardags arbetar Dick Harrison som professor vid Lunds universitet, men han är även en flitig författare och samhällsdebattör med fast plats på Svenska Dagsbladets kultursidor.

En av de senaste artiklarna handlade om att historielöshet ligger bakom rädslan för invandring. ”Historien ger oss inga rimliga skäl att betrakta immigrationen som ett problem – tvärtom kan dess betydelse för vårt välstånd knappast överskattas”, skriver Dick Harrison, som i morgon tacklar samma tema på Karlbergsteatern i Åmål.

Många har stiftat bekantskap med Dick Harrison genom tv och radio. Där har han bland annat kunnat ses i underhållningsprogram som ”På spåret” och i lättsamma vetenskapsproduktioner med historiskt innehåll.

Till vardags arbetar Dick Harrison som professor vid Lunds universitet, men han är även en flitig författare och samhällsdebattör med fast plats på Svenska Dagsbladets kultursidor.

En av de senaste artiklarna handlade om att historielöshet ligger bakom rädslan för invandring. ”Historien ger oss inga rimliga skäl att betrakta immigrationen som ett problem – tvärtom kan dess betydelse för vårt välstånd knappast överskattas”, skriver Dick Harrison, som i morgon tacklar samma tema på Karlbergsteatern i Åmål.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.