2015-11-20 17:32

2015-11-20 17:32

Julmarknad med tomtemor

ÅMÅL: Annorlunda inslag på julmarknad

Julen är här. I alla fall på Nordgrenska gården där det är julmarknad hela helgen.

– Här kan man få julstämning. Speciellt när tomtefar drar i gång med dragspelet, säger arrangören Pernilla Nordgren.

Pernilla Nordgren gillar när det händer grejer. Till vardags har hon frisersalong, rum till uthyrning och en säsongsbutik i det stora huset på Kungsgatan. I helgen förvandlas gården till en julmarknad.

– Det är första gången vi gör det här. Det är jag som tycker sånt här är kul. Blir det bra så kommer det att bli en tradition, säger hon.

Julmarknaden, som äger rum hela helgen, kommer att ske på gården bakom huset och inne i ladan på bakgården. Sju utställare har hyrt in sig och säljer allt från klassiska jultillbehör som granar och godis men också mer oväntade inslag som smycken gjorda av lin och lammskinn från Gotland. Svanskogsföretaget Möblerna på gårn är en av utställarna. De tillverkar möbler i klassisk kryssbensstil, där virket är taget från en stor gammal lada på Svaneholms Herrgård i Svanskog.

Tomtefar spelar dragspel

I ett gammalt kök i ladan kommer tomtemor och tomtefar att husera. Tomtemor ska baka pepparkakor tillsammans med barnen medan tomtefar sitter i soffan bredvid och spelar dragspel.

På gården kommer elden att spraka och där finns det möjlighet att grilla sin egen korv som man köper inne i ladan.

Pernilla Nordgren gillar när det händer grejer. Till vardags har hon frisersalong, rum till uthyrning och en säsongsbutik i det stora huset på Kungsgatan. I helgen förvandlas gården till en julmarknad.

– Det är första gången vi gör det här. Det är jag som tycker sånt här är kul. Blir det bra så kommer det att bli en tradition, säger hon.

Julmarknaden, som äger rum hela helgen, kommer att ske på gården bakom huset och inne i ladan på bakgården. Sju utställare har hyrt in sig och säljer allt från klassiska jultillbehör som granar och godis men också mer oväntade inslag som smycken gjorda av lin och lammskinn från Gotland. Svanskogsföretaget Möblerna på gårn är en av utställarna. De tillverkar möbler i klassisk kryssbensstil, där virket är taget från en stor gammal lada på Svaneholms Herrgård i Svanskog.

Tomtefar spelar dragspel

I ett gammalt kök i ladan kommer tomtemor och tomtefar att husera. Tomtemor ska baka pepparkakor tillsammans med barnen medan tomtefar sitter i soffan bredvid och spelar dragspel.

På gården kommer elden att spraka och där finns det möjlighet att grilla sin egen korv som man köper inne i ladan.