2015-11-19 16:43

2015-11-19 16:44

"Jag blev helt bestört"

NÄRHÄLSAN: Robertsson Harén (MP) besviken på partikamrater:

Lotta Robertsson Harén (MP) är förste vice ordförande i kommunfullmäktige i Åmål. Hennes partikamrater i regionen har varit med och fattat beslutet om nedläggning av vårdcentralen Närhälsan.
– Jag blev helt bestört av beskedet, säger hon.

Miljöpartiet sitter med i den styrande majoriteten i Västra Götalandsregionen och i primärvårdsstyrelsen som fattade beslut om att föreslå nedläggning av Närhälsan i Åmål.

– När vi i kommunfullmäktiges presidium fick beskedet blev jag helt bestört. Jag förstår ingenting. Nu måste jag gå till mina partikamrater i regionen och höra mig för, läsa på i underlaget för att bilda mig en uppfattning. Men av det jag vet i dag så känns det här beslutet helt huvudlöst, säger Lotta Robertsson Harén.

– Resurserna för Närhälsan och Balderkliniken räcker ju inte till som det är i dag. Vi kommunpolitiker gör j allt för att få pengarna att räcka till i vården och så kommer regionen och gör precis tvärtom. Vart menar de att patienterna ska ta vägen?

Miljöpartiet sitter med i den styrande majoriteten i Västra Götalandsregionen och i primärvårdsstyrelsen som fattade beslut om att föreslå nedläggning av Närhälsan i Åmål.

– När vi i kommunfullmäktiges presidium fick beskedet blev jag helt bestört. Jag förstår ingenting. Nu måste jag gå till mina partikamrater i regionen och höra mig för, läsa på i underlaget för att bilda mig en uppfattning. Men av det jag vet i dag så känns det här beslutet helt huvudlöst, säger Lotta Robertsson Harén.

– Resurserna för Närhälsan och Balderkliniken räcker ju inte till som det är i dag. Vi kommunpolitiker gör j allt för att få pengarna att räcka till i vården och så kommer regionen och gör precis tvärtom. Vart menar de att patienterna ska ta vägen?

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.