2015-11-19 15:34

2015-11-19 15:34

Hovrätten dömde för fortkörning

MELLERUD

För något år sedan fastnade en bil registrerad på en person i Forshaga på bild i en fartkamera på väg E 45 norr om Mellerud.

Åklagaren hävdade att bilen kördes av en 20-årig man från Forshaga. 20-åringen nekade och friades av Vänersborgs tingsrätt även om en av rättens ledamöter och dessutom tingsnotarien ansåg det bevisat att det var denne som körde. Nu har hovrätten gått på de två ledamöternas linje och dömt Forshagabon till 3 600 kronor i böter. Bilen framfördes i 114 kilometer per timme där högsta tillåtna hastighet är 80.

Åklagaren hävdade att bilen kördes av en 20-årig man från Forshaga. 20-åringen nekade och friades av Vänersborgs tingsrätt även om en av rättens ledamöter och dessutom tingsnotarien ansåg det bevisat att det var denne som körde. Nu har hovrätten gått på de två ledamöternas linje och dömt Forshagabon till 3 600 kronor i böter. Bilen framfördes i 114 kilometer per timme där högsta tillåtna hastighet är 80.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.