2015-11-19 16:39

2015-11-19 16:39

30 förväntansfulla tomtejägare köade

ÅMÅL: Första snön föll när Returen öppnade sin julmarknad

Tomtar, tomtar och åter tomtar, överallt massor av rödklädda figurer i porslin, papper och plast. Det var vad många besökare förväntade sig och fick när Returen i Åmål invigde sin julmarknad i torsdags.

Bitande vinterkyla och snöblandat regn gjorde att köbildningen utanför Returen gick betydligt trögare än vanligt. Bara två personer – en dam från Årjäng och en man från Tisselskog – stod och huttrade utanför dörren när det återstod knappt 30 minuter till öppning. Båda var på jakt efter gamla tomtar.

– För min egen del har julmarknaden blivit lite av en tradition, den går inte att missa. Men om det här hade varit Vänersborg, så skulle kön säkert ha varit bortemot hundra meter lång redan, säger Jörgen Hultman, som smart nog hade klätt sig i en polarexpeditionsaktig parkas.

Spring efter rariteter

När dörren väl slog upp möttes han och alla andra besökare av tomtemor, alias Carina Svärd, som delade ut julklappar till alla, både vuxna och barn.

– Folk brukar springa in och kolla vad som ligger på borden. Vem vet, kanske finns det någon raritet? säger Svärd.

Två av ytterst få som helt ignorerade det överdådiga tomteutbudet var Robin Norman och Emelie Nilsson, blivande sambos. I stället fokuserade de på stämningsfulla ljuskällor i form av stjärnor och lyktor, vilket det också fanns mycket av.

– Vi har tänkt fira en ordentlig jul i år, säger Robin Norman.

Bitande vinterkyla och snöblandat regn gjorde att köbildningen utanför Returen gick betydligt trögare än vanligt. Bara två personer – en dam från Årjäng och en man från Tisselskog – stod och huttrade utanför dörren när det återstod knappt 30 minuter till öppning. Båda var på jakt efter gamla tomtar.

– För min egen del har julmarknaden blivit lite av en tradition, den går inte att missa. Men om det här hade varit Vänersborg, så skulle kön säkert ha varit bortemot hundra meter lång redan, säger Jörgen Hultman, som smart nog hade klätt sig i en polarexpeditionsaktig parkas.

Spring efter rariteter

När dörren väl slog upp möttes han och alla andra besökare av tomtemor, alias Carina Svärd, som delade ut julklappar till alla, både vuxna och barn.

– Folk brukar springa in och kolla vad som ligger på borden. Vem vet, kanske finns det någon raritet? säger Svärd.

Två av ytterst få som helt ignorerade det överdådiga tomteutbudet var Robin Norman och Emelie Nilsson, blivande sambos. I stället fokuserade de på stämningsfulla ljuskällor i form av stjärnor och lyktor, vilket det också fanns mycket av.

– Vi har tänkt fira en ordentlig jul i år, säger Robin Norman.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.