2015-11-05 17:00

2015-11-06 07:45

Kyrkobrandsomen överklagas till hovrätten

ÅMÅL: "Ingen som helst teknisk bevisning"

Den äldre av de två bröder som dömdes till fängelse för inblandning i kyrkobranden i Åmål, överklagar till hovrätten.

Två bröder, en 23-åring och en 19-åring, dömdes till två års fängelse respektive ett år och sex månaders fängelse för brandattacken mot Åmåls kyrka i slutet av augusti.

Den äldre av de två har beslutat sig för att överklaga domen till hovrätten. 23-åringens försvarare, advokat Tomnmy Nilsson, skriver i sin överklagan, som inlämnades till tingsrätten under torsdagen: ”I utredningen finns ingen som helst teknisk bevisning, som skulle binda vare sig XX elller hans broder YY till att vara gärningsmän.” Enligt advokaten finns vare sig spår, dna eller fingeravtryck som binder de båda till brottsplatsen. Inte heller finns det några vittnen till hur branden anlagts.

Om hovrätten ändå skulle komma fram till att bröderna är gärningsmännen, yrkar försvarsadvokat Tommy Nilssopn på att de skall dömas till ett mindre allvarligt brott eftersom det ”inte funnits någon risk för annans liv eller hälsa eller att inte någon större skada inträffat”.

Inget besked

19-åringens försvarare, advokat Kent-Olof Stigh, har inga besked om huruvida hans klient tänker överklaga domen.

– Jag har inget besked ännu. Överklagandetiden går ju ut på fredag i nästa vecka, säger Stigh.

Två bröder, en 23-åring och en 19-åring, dömdes till två års fängelse respektive ett år och sex månaders fängelse för brandattacken mot Åmåls kyrka i slutet av augusti.

Den äldre av de två har beslutat sig för att överklaga domen till hovrätten. 23-åringens försvarare, advokat Tomnmy Nilsson, skriver i sin överklagan, som inlämnades till tingsrätten under torsdagen: ”I utredningen finns ingen som helst teknisk bevisning, som skulle binda vare sig XX elller hans broder YY till att vara gärningsmän.” Enligt advokaten finns vare sig spår, dna eller fingeravtryck som binder de båda till brottsplatsen. Inte heller finns det några vittnen till hur branden anlagts.

Om hovrätten ändå skulle komma fram till att bröderna är gärningsmännen, yrkar försvarsadvokat Tommy Nilssopn på att de skall dömas till ett mindre allvarligt brott eftersom det ”inte funnits någon risk för annans liv eller hälsa eller att inte någon större skada inträffat”.

Inget besked

19-åringens försvarare, advokat Kent-Olof Stigh, har inga besked om huruvida hans klient tänker överklaga domen.

– Jag har inget besked ännu. Överklagandetiden går ju ut på fredag i nästa vecka, säger Stigh.