2015-11-04 09:19

2015-11-04 09:19

Top Cats avslutar festen

MELLERUD: Full rulle under Kulturnatta

Variationsrikt. Stora delar av Melleruds centrum fylls av spelglädje, skaparlust och berättariver när det på lördag är dags för den traditionella Kulturnatta. Festligheterna kulminerar med en spelning av Top Cats på Café Gruzzolo.

Mycket musik ur olika genrer präglar 2015-års upplaga av Kulturnatta. De flesta artisterna är födda alternativt bosatta i Melleruds kommun, men toppnamnet Top Cats kommer som många vet från Torsby. Spelningen på Café Gruzzolo blir ett avbrott för gruppen, som är mitt upp i förberedelserna inför en kommande julturnéra hemma i Värmland tillsammans med komikern Kjell-Åke i Myra och lustigkurrarna Starboys.

Svängig rockabilly

Riktigt så underhållande lär inte lördagens gig bli. Däremot kan publiken – utan att lova för mycket – se fram emot en rejäl dos med svängig rockabilly. Så brukar det låta när Top Cats själva bestämmer vad som händer på scenen.

Abba och Mozart

Ännu mer musik bjuds det på i Kulturbruket. Först ger Dalslandsorkestern en stråkkonsert med låtar av bland andra Abba och Mozart. Därefter fylls samma byggnad av medlemmar från Dalslands spelmansförbund, som anordnar spelmansstämma. Uppvisningar, dans till levande musik, allspel och buskspel ingår i programmet.

På biblioteket firas Kulturnatta med författarbesök och dansuppvisning. Hela dagen anordnas det också barnaktiviteter med Pippi Långstrumptema.

Konsert på biografen

I stallet bakom Tingshuset bjuds det på diverse skriv- och litteraturaktiviteter och inne i själva huvudbyggnaden kan den som vill lära sig grundläggande släktforskning. På biografen, Centrumsalongen, ger sångerskorna Gun Britt Gustafsson, Kajsa Henriksson och Pernila Svan en hyllningskonsert till Abba, medan gruppen Torstensson Bruzell underhåller på restaurang Börsen.

Mycket musik ur olika genrer präglar 2015-års upplaga av Kulturnatta. De flesta artisterna är födda alternativt bosatta i Melleruds kommun, men toppnamnet Top Cats kommer som många vet från Torsby. Spelningen på Café Gruzzolo blir ett avbrott för gruppen, som är mitt upp i förberedelserna inför en kommande julturnéra hemma i Värmland tillsammans med komikern Kjell-Åke i Myra och lustigkurrarna Starboys.

Svängig rockabilly

Riktigt så underhållande lär inte lördagens gig bli. Däremot kan publiken – utan att lova för mycket – se fram emot en rejäl dos med svängig rockabilly. Så brukar det låta när Top Cats själva bestämmer vad som händer på scenen.

Abba och Mozart

Ännu mer musik bjuds det på i Kulturbruket. Först ger Dalslandsorkestern en stråkkonsert med låtar av bland andra Abba och Mozart. Därefter fylls samma byggnad av medlemmar från Dalslands spelmansförbund, som anordnar spelmansstämma. Uppvisningar, dans till levande musik, allspel och buskspel ingår i programmet.

På biblioteket firas Kulturnatta med författarbesök och dansuppvisning. Hela dagen anordnas det också barnaktiviteter med Pippi Långstrumptema.

Konsert på biografen

I stallet bakom Tingshuset bjuds det på diverse skriv- och litteraturaktiviteter och inne i själva huvudbyggnaden kan den som vill lära sig grundläggande släktforskning. På biografen, Centrumsalongen, ger sångerskorna Gun Britt Gustafsson, Kajsa Henriksson och Pernila Svan en hyllningskonsert till Abba, medan gruppen Torstensson Bruzell underhåller på restaurang Börsen.