2015-10-30 08:49

2015-10-30 08:50

Tre Kronors mentale coach gav råd på Stadshotellet

ÅMÅL: "Var nöjd efter en normal arbetsdag"

Tre Kronors mentale coach Pär Pettersson föreläste på Stadshotellet i Åmål. 29 åhörare fick tänka till om hur man får gruppen att prestera och hur man får engagerade medarbetare.
– Det viktigaste av allt är att jobbet blir gjort, säger Pettersson.

Stadshotellet, med nye hotelldirektören Jan Ericsson, låg bakom värvningen av Pettersson till Åmål och Åmåls kommun var arrangör. Föreläsningen på torsdagseftermiddagen lockade 29 åhörare.

Bakom stressforskning

Pär Pettersson, ursprungligen från Västerås, har i många år forskat i psykofysiologi. Han ingick bland annat i den forskargrupp som var först i världen med att koppla människans hormonproduktion till dess upplevelser, en koppling som sedan ledde till dagens stressforskning.

Träffade Mårts

Pettersson är filosofie doktor och det var i samband med en föreläsning han träffade hockeytränaren Pär Mårts, som för tillfället tagit ett sabbatsår. Men Mårts var sugen på hockey igen och ville ha med sig Pär Pettersson på tåget.

Nu har Pär och Pär följts åt i tolv år. Tillsamans har de byggt upp tankesättet ”jaget före laget”. I HV71 låg duon bakom införandet av en mer individualiserad träning inom hockeyn, vilket var helt nytt då.

Pär Pettersson gjorde många kopplingar till tiden i HV71 under sin föreläsning. Men Pettersson har mestadels jobbat mot näringslivet – Asea, Sandvik, Stora, Ica – och han överförde också sina tankegångar och teser på den inte helt olika situation som råder inom näringslivet. Där handlar det ofta också om att leda grupper och där kanske också mer se individen i gruppen, för att nå resultat.

En egen modell

Pär Pettersson presenterade sin patenterade prestationsmodell vill-vet-kan-får-bör och talade om vikten av att låta individen i gruppen få vara delaktig.

Han slog också ett slag för vad han kallar ”lagen om bokslut”.

Se till att bocka av

– Se till att bocka av miniprestationer längs vägen. Och gläds när du kommer hem efter jobbet efter en helt normal dag. För en normal dag då har du ju lyckats med din prestation, sa Pär Pettersson bland annat.

Stadshotellet, med nye hotelldirektören Jan Ericsson, låg bakom värvningen av Pettersson till Åmål och Åmåls kommun var arrangör. Föreläsningen på torsdagseftermiddagen lockade 29 åhörare.

Bakom stressforskning

Pär Pettersson, ursprungligen från Västerås, har i många år forskat i psykofysiologi. Han ingick bland annat i den forskargrupp som var först i världen med att koppla människans hormonproduktion till dess upplevelser, en koppling som sedan ledde till dagens stressforskning.

Träffade Mårts

Pettersson är filosofie doktor och det var i samband med en föreläsning han träffade hockeytränaren Pär Mårts, som för tillfället tagit ett sabbatsår. Men Mårts var sugen på hockey igen och ville ha med sig Pär Pettersson på tåget.

Nu har Pär och Pär följts åt i tolv år. Tillsamans har de byggt upp tankesättet ”jaget före laget”. I HV71 låg duon bakom införandet av en mer individualiserad träning inom hockeyn, vilket var helt nytt då.

Pär Pettersson gjorde många kopplingar till tiden i HV71 under sin föreläsning. Men Pettersson har mestadels jobbat mot näringslivet – Asea, Sandvik, Stora, Ica – och han överförde också sina tankegångar och teser på den inte helt olika situation som råder inom näringslivet. Där handlar det ofta också om att leda grupper och där kanske också mer se individen i gruppen, för att nå resultat.

En egen modell

Pär Pettersson presenterade sin patenterade prestationsmodell vill-vet-kan-får-bör och talade om vikten av att låta individen i gruppen få vara delaktig.

Han slog också ett slag för vad han kallar ”lagen om bokslut”.

Se till att bocka av

– Se till att bocka av miniprestationer längs vägen. Och gläds när du kommer hem efter jobbet efter en helt normal dag. För en normal dag då har du ju lyckats med din prestation, sa Pär Pettersson bland annat.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.