2015-10-29 16:24

2015-10-29 16:24

Badplatsen men inte dansbanan görs i ordning

FENGERSFORS: Ett av två medborgarförslag genomförs

Badplatsen vid Knarrbysjön i Fengersfors ska göras i ordning, med ny brygga vid den lugnare delen av stranden, och möjligheterna till ökad tillgänglighet för funktionshindrade undersöks. Däremot kommer inte dansbanan att rustas, eftersom det är oklart vem den tillhör.

En Fengersforsbo har lämnat in två medborgarförslag till Åmåls kommun som gäller området kring badplatsen vid Knarrbysjön.

Det första gäller att göra i ordning den lugnare delen av badplatsen, som börjat växa igen, och att anlägga en brygga även där en bit bort från sandstranden. Tanken är att även äldre människor ska känna sig bekväma att bada. Medborgarförslaget efterlyser även en handikappvänlig brygga, och föreslår att den skulle kunna ligga på samma ställe.

Kommunfullmäktige har, efter förslag från teknik- och fritidsförvaltningen, beslutat att säga ja till medborgarförslaget om en ny brygga. Dessutom ska möjligheten att göra badplatsen med tillgänglig för funktionshindrade ses över.

Bygger inget tak

Däremot säger kommunfullmäktige nej till medborgarförslaget om att rusta upp den närbelägna utomhusdansbanan och bygga tak på den.

Fengersforsbon lyfter fram dansbanan som en viktig samlingsplats om somrarna, men skriver att den är i dåligt skick och att ett tak skulle göra det enklare att planera olika aktiviteter där, som fester, danser och barnkalas.

Anledningen till att kommunen säger nej är att förvaltningen upptäckt oklarheter kring vem dansbanan tillhör. Marken är kommunens, men det var Fengersfors IK som fick projektpengar för att bygga dansbanan. Om det är idrottsklubbens dansbana, hänvisar kommunen eventuella reparationer och förbättringar dit. Om det är kommunens dansbana, så ”finns inga hinder” för att FIK, byalaget eller någon annan förening arrenderar dansbanan och bygger tak.

En Fengersforsbo har lämnat in två medborgarförslag till Åmåls kommun som gäller området kring badplatsen vid Knarrbysjön.

Det första gäller att göra i ordning den lugnare delen av badplatsen, som börjat växa igen, och att anlägga en brygga även där en bit bort från sandstranden. Tanken är att även äldre människor ska känna sig bekväma att bada. Medborgarförslaget efterlyser även en handikappvänlig brygga, och föreslår att den skulle kunna ligga på samma ställe.

Kommunfullmäktige har, efter förslag från teknik- och fritidsförvaltningen, beslutat att säga ja till medborgarförslaget om en ny brygga. Dessutom ska möjligheten att göra badplatsen med tillgänglig för funktionshindrade ses över.

Bygger inget tak

Däremot säger kommunfullmäktige nej till medborgarförslaget om att rusta upp den närbelägna utomhusdansbanan och bygga tak på den.

Fengersforsbon lyfter fram dansbanan som en viktig samlingsplats om somrarna, men skriver att den är i dåligt skick och att ett tak skulle göra det enklare att planera olika aktiviteter där, som fester, danser och barnkalas.

Anledningen till att kommunen säger nej är att förvaltningen upptäckt oklarheter kring vem dansbanan tillhör. Marken är kommunens, men det var Fengersfors IK som fick projektpengar för att bygga dansbanan. Om det är idrottsklubbens dansbana, hänvisar kommunen eventuella reparationer och förbättringar dit. Om det är kommunens dansbana, så ”finns inga hinder” för att FIK, byalaget eller någon annan förening arrenderar dansbanan och bygger tak.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.